Πώς να κατασκευάσετε μια ξύλινη βάση για την μπανιέρα

100% of 100%
Ώρα για προσωπικές στιγμές χαλάρωσης. Γεμίζετε την μπανιέρα, βάζετε ένα ποτό και διαλέγετε ένα βιβλίο. Αλλά πού θα τα βάλετε; Χρειάζεστε μια βάση μπανιέρας! Δεν θα χρειαστεί να ισορροπήσετε ποτέ ξανά το ποτήρι του κρασιού στο χείλος της μπανιέρας.
 1. Βήμα 1: Μετρήστε το πλάτος της μπανιέρας σας από την μια εξωτερική άκρη στην άλλη εξωτερική άκρη. Μετρήστε την ίδια απόσταση επάνω στη σανίδα, σημαδέψτε με ένα μολύβι το σημείο που πρέπει να κόψετε και κόψτε με το δισκοπρίονο στο επιθυμητό μήκος, έτσι ώστε να έχετε δύο κομμάτια ξύλου.
 2. Συμβουλή

  Να μετράτε πάντα από τα δύο άκρα της σανίδας, έτσι ώστε τα κοψίματα να γίνονται προς το μέσο. Έτσι, εξασφαλίζετε ότι κάθε κομμάτι θα έχει μόνο μία πλευρά κομμένη με το πριόνι.
 3. Βήμα 2: Κόψτε το μικρότερο κομμάτι σε τρία κομμάτια των 40 cm.
 4. Βήμα 3: Μετρήστε το πλάτος της μπανιέρας σας από την μια εσωτερική άκρη στην άλλη εσωτερική άκρη. Ευθυγραμμίστε τις δύο σανίδες στο δάπεδο και σημαδέψτε την απόσταση με ένα μολύβι και στις δύο.
 5. Βήμα 4: Τοποθετήστε ένα από τα μικρότερα κομμάτια ξύλου παράλληλα με τις γραμμές που σχεδιάσατε με το μολύβι στην κάτω πλευρά των σανίδων και βιδώστε τα σε αυτήν τη θέση. Τα μικρότερα κομμάτια στερεώνουν τη βάση στις εσωτερικές άκρες της μπανιέρας εξασφαλίζοντας τη σταθερότητά της. Βιδώστε τα άλλα δύο μικρότερα κομμάτια ξύλου στην ίδια περίπου απόσταση από το κέντρο των σανίδων προς τις άκρες. Αυτά τα δύο μικρότερα κομμάτια ξύλου κάνουν πιο γερή την κατασκευή.
 6. Βήμα 5: Κάντε μια οπή στην μπροστινή σανίδα με το εξάγωνο τρυπάνι ξύλου 22 mm. Στη συνέχεια, πριονίστε μια ευθεία γραμμή από το πλάι της σανίδας προς αυτήν την οπή. Πρώτα πριονίστε προς την αριστερή πλευρά της οπής και μετά προς τη δεξιά.
 7. Βήμα 6: Σχεδιάστε έναν κύκλο επάνω στη σανίδα με οδηγό το ρεσό. Αυτό μπορείτε να το κάνετε σε όποιο σημείο της σανίδας θέλετε. Δημιουργήστε την υποδοχή με το εξάγωνο τρυπάνι. Μην τρυπήσετε πολύ βαθιά όμως γιατί δεν θέλουμε να γίνει οπή. Καθαρίστε την υποδοχή με το πολυεργαλείο για να γίνει στρογγυλή και λεία.
 8. Βήμα 7: Λειάνετε ολόκληρη την κατασκευή με το πολυεργαλείο.
 9. Βήμα 8: Περάστε με το διαφανές βερνίκι που είναι κατάλληλο για χώρους με υγρασία.
 10. Βήμα 9: Γεμίστε την μπανιέρα, ανάψτε ένα κερί, βάλτε ένα ποτό...και χαλαρώστε.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να κατασκευάσετε μια ξύλινη βάση για την μπανιέρα

5
5 of 5

5 σύνολο

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0