Πώς να κατασκευάσετε ένα ξενοδοχείο για έντομα

84% of 100%
Δώστε στη φύση ένα χέρι βοήθειας φτιάχνοντας ένα ξενοδοχείο για τα έντομα του κήπου σας. Την άνοιξη και το καλοκαίρι χρησιμεύει ως χώρος για ξεκούραση και αναπαραγωγή και στους κρύους και βροχερούς μήνες είναι ιδανικό για να ξεχειμωνιάζουν οι μέλισσες, οι μπάμπουρες, οι πασχαλιές και οι πεταλούδες. Τα ξενοδοχεία εντόμων είναι η καινούρια μόδα. Και μπορείτε να κατασκευάσετε ένα μόνοι σας σε λίγα απλά βήματα.
 1. Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε το Σέγα για να κόψετε δύο σανίδες 70 cm (πλευρές), μία σανίδα 23,2 cm, μία σανίδα 25 cm και τέσσερις σανίδες 20 cm.
 2. Βήμα 2: Με τη σέγα κόψτε τις πάνω πλευρές των σανίδων με μήκος 23,2 και 25 cm, διαγώνια υπό γωνία 45 μοιρών. Με αυτές θα φτιάξετε την οροφή.
 3. Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε τον λειαντήρα για να εξομαλύνετε τις πριονισμένες άκρες.
 4. Βήμα 4: Βιδώστε τις τέσσερις σανίδες μεταξύ των δύο πλευρών του ξενοδοχείου εντόμων. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό τρυπάνι για να κάνετε τις οπές και να αποφύγετε το σκίσιμο του ξύλου. Ξεκινήστε από κάτω, για να βεβαιωθείτε ότι είναι επίπεδο και αφήστε κάθε φορά απόσταση περίπου 20 cm μεταξύ των σανίδων. Αφήστε κενό περίπου 10 cm στο πάνω μέρος.
 5. Βήμα 5: Τώρα βιδώστε τα δύο μισά της οροφής μαζί, διαγώνια σε γωνία 90 μοιρών και στερεώστε τα με βίδες από το πάνω μέρος.
 6. Συμβουλή

  Μην περάσετε με βαφή ή βερνίκι το ξενοδοχείο εντόμων. Η μυρωδιά θα απωθήσει τα έντομα.
 7. Βήμα 6: Βάλτε μια βίδα στον τοίχο ή στον φράχτη και κρεμάστε από αυτό το ξενοδοχείο εντόμων.
 8. Βήμα 7: Τώρα ήρθε η ώρα να γεμίσετε το ξενοδοχείο εντόμων. Χρησιμοποιήστε τη σέγα και κόψτε τα καλάμια από μπαμπού σε κομμάτια. Γεμίστε με αυτά ένα τμήμα του ξενοδοχείου. Ευθυγραμμίστε το μπροστινό μέρος τους για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
 9. Βήμα 8: Κόψτε κομμάτια από κορμούς δέντρου με τη σέγα. Στη συνέχεια κάντε διάφορες οπές στα κομμάτια με διάφορα μεγέθη τρυπανιού. Ιδανικά, οι οπές πρέπει να είναι μεταξύ 2 mm και 9 mm. Γεμίστε τα υπόλοιπα τμήματα με φλοιό, κομματάκια ξύλου, ξυλόμαλλο και κουκουνάρια. Τα έντομα θα σας ευγνωμονούν.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να κατασκευάσετε ένα ξενοδοχείο για έντομα

4.2
4.2 of 5

18 σύνολο

 • 5
  12
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  3