Πώς να φτιάξετε το παιχνίδι «Μάντεψε ποιος»

96% of 100%
Παίζατε το «Μάντεψε ποιος» όταν ήσασταν μικροί; Σε αυτήν την κατασκευή DIY, σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε μια προσωπική έκδοση του διάσημου επιτραπέζιου παιχνιδιού με φωτογραφίες των φίλων και της οικογένειάς σας ή συναδέλφων από τη δουλειά. Σίγουρα θα κάνει πολλούς να χαμογελάσουν!
 1. Βήμα 1: Σχεδιάστε δύο τετράγωνα 40 x 40 cm σε ένα από τα φύλλα κόντρα πλακέ και κόψτε τα με τη σέγα. Κόψτε άλλο ένα κομμάτι διαστάσεων 1 x 80 cm από το αρχικό φύλλο κόντρα πλακέ και κόψτε στη μέση δύο φορές. Πρέπει να έχετε τώρα 4 κομμάτια διαστάσεων 1 x 20 cm. Λειάνετε όλα τα κομμάτια.
 2. Βήμα 2: Εκτυπώστε κάθε φωτογραφία τρεις φορές σε σκληρό χαρτί (60 x 50 mm). Η τρίτη σειρά των εκτυπωμένων φωτογραφιών θα μπει στη θήκη. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα υπόδειγμα σε εφαρμογή υπολογιστή για να εξασφαλίσετε ότι όλες οι εκτυπώσεις θα είναι 60 mm x 50 mm. Αν είστε εξοικειωμένοι με το Photoshop, μπορείτε να απομονώσετε όλα τα πρόσωπα. Αυτό θα έχει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
 3. Βήμα 3: Στη συνέχεια, κόψτε τα παραλληλόγραμμα από το δεύτερο φύλλο κόντρα πλακέ. Θα χρειαστείτε 40 παραλληλόγραμμα με διαστάσεις 50 x 60 mm. Τρίψτε τα απαλά για να αφαιρέσετε τυχόν ακίδες. Περάστε μια στρώση με χρώμα σμάλτου στην απόχρωση της επιλογής σας.
 4. Βήμα 4: Όταν στεγνώσει η βαφή, κολλήστε τις φωτογραφίες επάνω στα παραλληλόγραμμα.
 5. Βήμα 5: Κολλήστε τους μεντεσέδες με κόλλα στιγμής στην πλευρά των φωτογραφιών.
 6. Βήμα 6: Φτιάξτε τέσσερις σειρές, η κάθε μία με πέντε φωτογραφίες, αφήνοντας λίγο κενό στο μπροστινό μέρος για τη σχισμή που θα βάζετε τις κάρτες που παίζονται.
 7. Βήμα 7: Στη συνέχεια, κολλήστε έναν-έναν τους μεντεσέδες στο ξύλο της βάσης. Το ξύλο έχει τόσο πάχος ώστε να στέκονται όρθιες οι φωτογραφίες αντί να πέφτουν.
 8. Βήμα 8: Στη συνέχεια, κολλήστε τα επιπλέον κομμάτια ξύλου στο μπροστινό μέρος με κόλλα στιγμής για να δημιουργήσετε τη σχισμή που αναφέραμε στο Βήμα 6.
 9. Συμβουλή

  Κρατήστε τις 20 κάρτες που περίσσεψαν στη θήκη ή σε ένα κουτί για να μη χαθούν.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να φτιάξετε το παιχνίδι «Μάντεψε ποιος»

4.8
4.8 of 5

8 σύνολο

 • 5
  6
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0