Πώς να φτιάξετε κάθισμα και τραπέζι-σκακιέρα από παλέτες

94% of 100%
Οι παλέτες δίνουν στον κήπο σας μια εντελώς νέα εμφάνιση, γρήγορα και με ελάχιστα χρήματα. Με το παλετοκάθισμα σε ροδάκια, ο κήπος σας δείχνει γερός και ανθεκτικός. Και το τραπέζι-σκακιέρα από παλέτες που το συνοδεύει αποτελεί πηγή ωρών ευχαρίστησης.
 1. Βήμα 1: Οι παλέτες δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία και έχουν πολλές ακίδες. Είναι, επομένως, καλή ιδέα να λειάνετε όλες τις παλέτες για να είναι λείες και να μην έχουν ακίδες.
 2. Βήμα 2 (κάθισμα και τραπέζι): Τοποθετήστε δύο παλέτες ανάποδα, την μια πάνω στην άλλη για το κάθισμα και δύο παλέτες για το τραπέζι. Στερεώστε μαζί τις παλέτες με τις βίδες για να μην γλιστρήσουν. Στερεώστε τις βίδες 4x50 mm με δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας δίπλα από τα εννέα μπλοκ.
 3. Βήμα 3 (κάθισμα): Κόψτε τις ενδιάμεσες λωρίδες που βρίσκονται κάτω από την πίσω σανίδα. Αυτό δημιουργεί μια εσοχή στην οποία μπαίνει η πλάτη.
 4. Βήμα 4 (κάθισμα): Η τελευταία ελεύθερη παλέτα χρησιμεύει ως πλάτη για το κάθισμα. Αφαιρέστε την πίσω σειρά των μπλοκ και τις δύο πάνω σανίδες (χρησιμοποιώντας ένα σφυρί και ένα καλέμι). Σημείωση: Αφήστε άθικτες τις δύο κάθετες σανίδες. Κόψτε τις σε μήκος 16,5 cm.
 5. Βήμα 5 (κάθισμα): Τοποθετήστε την πλάτη στην εσοχή του καθίσματος, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί υπό γωνία. Χρησιμοποιήστε τις βίδες 5x70 mm για να στερεώσετε με ασφάλεια την πλάτη του καθίσματος.
 6. Βήμα 6 (τραπέζι): Κόψτε τις σανίδες στο σωστό μήκος, έτσι ώστε να γεμίσουν τα πάνω ανοίγματα της παλέτας του τραπεζιού και στερεώστε τις με καρφιά ή με ξυλόκολλα. Έτσι δημιουργείτε μια επιφάνεια χωρίς κενά στην πάνω πλευρά του τραπεζιού.
 7. Βήμα 7 (τραπέζι): Χρησιμοποιήστε έναν λειαντήρα για να εξομαλύνετε την επάνω πλευρά του τραπεζιού από παλέτες.
 8. Βήμα 8 (τραπέζι): Εφαρμόστε μια στρώση άσπρης μπογιάς. Μπορείτε να βάψετε όλο το τραπέζι ή μόνο το πάνω μέρος.
 9. Συμβουλή

  Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια στρώση μπογιάς, λάκας ή βερνικιού στο παγκάκι, ανάλογα με το γούστο σας.
 10. Βήμα 9 (τραπέζι): Χρησιμοποιώντας τον χάρακα, σχεδιάστε έναν καρέ πίνακα (σκακιέρα) στο επάνω μέρος του τραπεζιού με μολύβι. Στη συνέχεια βάψτε επάνω από τις γραμμές με ένα πινέλο. Επειδή ήδη έχετε εφαρμόσει τη στρώση της άσπρης μπογιάς, χρειάζεται να βάψετε μόνο τα μαύρα τετράγωνα (8x8 cm).
 11. Βήμα 10 (παγκάκι και τραπέζι): Βιδώστε τέσσερα περιστρεφόμενα ροδάκια στα τέσσερα εξωτερικά μπλοκ στην κάτω πλευρά του τραπεζιού και του καθίσματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τις βίδες 6x50 mm.
 12. Συμβουλή

  Διακοσμήστε το παλετοκάθισμα με μαξιλάρια. Το κάνει πιο άνετο και δείχνει υπέροχο.
 13. Βήμα 11 (τραπέζι): Χρησιμοποιήστε τη σέγα για να κόψετε 24 δίσκους πάχους 2 cm από τον κορμό του ξύλου. Βάψτε τα μισά άσπρα και τα μισά μαύρα.
 14. Βήμα 12 (τραπέζι): Τοποθετήστε τα πούλια πάνω στην σκακιέρα. Απολαύστε τα!

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να φτιάξετε κάθισμα και τραπέζι-σκακιέρα από παλέτες

4.7
4.7 of 5

20 σύνολο

 • 5
  15
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0