Πώς να τοποθετήσετε στον τοίχο μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης

78% of 100%

Επειδή οι επίπεδες οθόνες τηλεόρασης δεν διαθέτουν ογκώδη καθοδικό σωλήνα, μπορείτε να τις στερεώσετε στην τοίχο όπως τους πίνακες ζωγραφικής. Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε κομψά υποστηρίγματα τηλεόρασης, κάτι που θα κρύψει επίσης τα καλώδια. Διατίθενται διαφορετικά είδη υποστηριγμάτων – για παράδειγμα, υπάρχουν σταθερά και ρυθμιζόμενα υποστηρίγματα. Συνεπώς, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε τι είδος θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε
Πριν ανοίξετε οπές στον τοίχο, βεβαιωθείτε πρώτα ότι στο σημείο που θέλετε να τρυπήσετε δεν περνούν σωλήνες νερού, φυσικού αερίου ή ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχουν ηλεκτρονικοί ανιχνευτές για να βρείτε τις θέσεις κρυφών σωλήνων ή καλωδίων. 

 1. Σημάδεμα της κατάλληλης θέσης

  Αποφασίστε πού θέλετε να στερεώσετε την τηλεόρασή σας. Μπορείτε να την τοποθετήσετε έτσι ώστε να είναι σταθερή στον τοίχο ή να τη στερεώσετε έτσι ώστε να περιστρέφεται και να έχει ρυθμιζόμενη κλίση. Αυτό είναι χρήσιμο για την εύρεση της καλύτερης γωνίας προβολής από διαφορετικές θέσεις (για παράδειγμα από την κουζίνα).

 2. Υπολογισμός του κατάλληλου ύψους

  Ο τυπικός κανόνας είναι ότι το κάτω άκρο των επίπεδων τηλεοράσεων πρέπει να βρίσκεται 50 με 60 cm επάνω από το δάπεδο. Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από το χώρο σας. Είναι σκόπιμο να κρατήσετε κόντρα στον τοίχο ένα χαρτόνι ίδιου περίπου μεγέθους με την οθόνη σας. Έπειτα, δείτε το από διαφορετικές θέσεις καθιστοί. Όταν η θέση του σας ικανοποιήσει, μπορείτε να στερεώσετε την επίπεδη τηλεόραση στο ίδιο ύψος.

 3. Μπορούν τα υποστηρίγματα να αντέξουν το βάρος;

  Να προμηθεύεστε υποστηρίγματα που είναι κατάλληλα για το μέγεθος και το βάρος της επίπεδης τηλεόρασης που έχετε (ελέγξτε τις προδιαγραφές των υποστηριγμάτων). Διαβάστε το εγχειρίδιο της τηλεόρασης και συγκρίνετε τα δεδομένα. Να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας ούπατ και βίδες και να χρησιμοποιείτε επίσης όλες τις οπές για τις βίδες που υπάρχουν στα υποστηρίγματα.

 4. Απόσταση από τον τοίχο

  Μπορείτε να στερεώσετε την επίπεδη οθόνη κοντά στον τοίχο, αν και αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να ρυθμίσετε τη θέση της. Μην ξεχνάτε ότι οι επίπεδες οθόνες τηλεόρασης παράγουν θερμότητα και ένα μεγαλύτερο κενό ανάμεσα στην οθόνη και τον τοίχο επιτρέπει καλύτερο εξαερισμό. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείτε τις πιθανότητες εμφάνισης σκούρων λεκέδων λόγω της μεταφοράς θερμότητας που συγκεντρώνει σκόνη στον τοίχο, ενώ παράλληλα μπορείτε να ρυθμίζετε τη γωνία της οθόνης στον οριζόντιο και τον κάθετο άξονα.

 5. Υπολογισμός του μεγέθους της υποδοχής VESA

  Για να επιλέξετε τα κατάλληλα υποστηρίγματα, μετρήστε την απόσταση ανάμεσα στις οπές για τις βίδες που βρίσκονται στο πίσω μέρος της επίπεδης τηλεόρασης. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη είναι 10 x 10 cm και 20 x 10 cm από κέντρο σε κέντρο.

 6. Απόκρυψη των καλωδίων

  Εκτός από το καλώδιο τροφοδοσίας και το καλώδιο της κεραίας, συχνά χρησιμοποιούνται και μερικά ακόμα καλώδια για τη σύνδεση της επίπεδης τηλεόρασης με άλλες συσκευές – όπως συσκευές αναπαραγωγής DVD, παιχνιδομηχανές, δορυφορικούς δέκτες και ψηφιακά set-top box. Αυτές οι μονάδες τοποθετούνται πολλές φορές σε επιδαπέδια έπιπλα, συνεπώς, θα πρέπει να βρείτε τον καλύτερο τρόπο να δρομολογήσετε τα καλώδια στην τηλεόραση. Ένας καλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κανάλι καλωδίων για να δρομολογήσετε τα καλώδια με τάξη και να μην είναι ορατά. Μια ακόμα επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υποστήριγμα τηλεόρασης με ράφι για τον εξοπλισμό.

 7. Συμβουλή

  Προτιμάτε να μην χρησιμοποιήσετε ένα άσχημο κανάλι καλωδίων; Τότε, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κατασκευάσετε μια επένδυση στον τοίχο, στην οποία θα στερεώσετε την επίπεδη οθόνη τηλεόρασης. Αν κατασκευάσετε την επένδυση από πάνελ τα οποία θα στερεώσετε σε έναν ξύλινο σκελετό από δοκάρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο πίσω από τα πάνελ για τα καλώδια. Μια άλλη επιλογή είναι να δρομολογήσετε τα καλώδια στο δωμάτιο πίσω από τον τοίχο της τηλεόρασης, αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο από τη διάταξη του σπιτιού σας.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να τοποθετήσετε στον τοίχο μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης

3.9
3.9 of 5

466 σύνολο

 • 5
  244
 • 4
  91
 • 3
  29
 • 2
  19
 • 1
  83