Πώς να τοποθετήσετε μια πόρτα για γάτες

86% of 100%

Αν λατρεύετε τις γάτες, κατά πάσα πιθανότητα η γάτα σας χρειάζεται να μπαινοβγαίνει διαρκώς. Η πόρτα για γάτες είναι μια ασφαλής και πρακτική λύση που μπορείτε να τοποθετήσετε εύκολα μόνοι σας σε μια πόρτα.

 1. Μετρήστε τη γάτα σας

  Δεν έχουν όλες οι γάτες το ίδιο μέγεθος. Για να μπορεί η γάτα να μπαίνει και να βγαίνει, η πόρτα της πρέπει να βρίσκεται στο κατάλληλο ύψος από το πάτωμα. Το μέσο ύψος μιας πόρτας για γάτες είναι 15 cm από το πάτωμα. Αυτό είναι και το μέσο ύψος που βρίσκεται το στομάχι μιας γάτας. Σημαδέψτε το κατάλληλο ύψος σε δύο σημεία για να διασφαλίσετε ότι η γραμμή θα είναι ευθεία.

 2. Επιλογή της κατάλληλης θέσης

  Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γατών τοποθετούν το πορτάκι για γάτες στο κέντρο της πόρτας. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα σημαδέψτε το κεντρικό σημείο της πόρτας.

 3. Σημάδεμα της θέσης

  Οι περισσότερες πόρτες για γάτες διαθέτουν ένα πρότυπο από χαρτί, για να μπορείτε να δείτε πού πρέπει να ανοίξετε τις οπές που θα καθορίσουν την περιοχή της πόρτας που θα κοπεί. Βεβαιωθείτε ότι η μέση του προτύπου βρίσκεται στο κέντρο της πόρτας. Χρησιμοποιήστε ταινία για να συγκρατήσετε το πρότυπο στη θέση του.

 4. Επιλογή του κατάλληλου τρυπανιού

  Η διάμετρος του τρυπανιού πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από το πλάτος της λάμας της σέγας, για να μπορείτε να την περιστρέψετε μέσα στην οπή που ανοίξατε. Να φοράτε προστατευτικά γυαλιά και να βεβαιώνεστε ότι τα ρούχα ή τα μαλλιά σας είναι πιασμένα, για να μην γίνει ζημιά την ώρα που κόβετε.

  Διάτρηση των οπών
  Ανοίξτε μια οπή σε κάθε γωνία του προτύπου. Οι θέσεις αυτών των οπών υποδεικνύουν το τετράγωνο περίγραμμα της πόρτας για γάτες. Σημαδέψτε τις οριζόντιες και τις κάθετες γραμμές απευθείας επάνω στην πόρτα.

 5. Κοπή του ανοίγματος

  Πριν ξεκινήσετε να κόβετε, βεβαιωθείτε πρώτα ότι η πόρτα είναι κλειστή. Πάρτε μια σταθερή θέση εργασίας και τοποθετήστε τη λάμα της σέγας μέσα σε μία από τις οπές. Κρατήστε τη σέγα κόντρα στην πόρτα και βεβαιωθείτε ότι δεν μετακινείται προς τα επάνω και προς τα κάτω ενώ κόβετε. Μη βιαστείτε στο κόψιμο. Ακολουθήστε τις γραμμές προσεκτικά και κόψτε όσο πιο ίσια γίνεται ανάμεσα στις οπές.

 6. Επαναχρησιμοποίηση του κομματιού ξύλου που αφαιρέσατε

  Αφού κόψετε όλο το σχήμα κατά μήκος της γραμμής, αφαιρέστε το τετράγωνο ξύλο από την οπή. Αν δεν έχετε προμηθευτεί μια έτοιμη πόρτα για γάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κομμάτι για να φτιάξετε τη δική σας πόρτα.

  Ολοκλήρωση
  Ολοκληρώστε τις εσωτερικές ακμές της οπής τρίβοντάς τις με γυαλόχαρτο και απομακρύνετε τη σκόνη με ηλεκτρική σκούπα.
  Τοποθετήστε το μπροστινό μέρος της πόρτας για γάτες στην οπή και ελέγξτε ότι το πορτάκι κινείται ελεύθερα.

 7. Σημάδεμα των οπών στερέωσης

  Όταν τοποθετήσετε το μπροστινό μέρος της πόρτας για γάτες στην πόρτα, μπορείτε να σημαδέψετε τις θέσεις των οπών στερέωσης στις τέσσερις γωνίες.

  Διάτρηση των οπών στερέωσης
  Ανοίξτε τις οπές στερέωσης σε κάθε θέση που σημαδέψατε διαπερνώντας πλήρως την πόρτα. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το τρυπάνι σε εντελώς οριζόντια θέση.

  Τοποθέτηση του εξωτερικού τμήματος της πόρτας για γάτες
  Κρατήστε το εσωτερικό τμήμα της πόρτας για γάτες επάνω από τις τέσσερις οπές και τοποθετήστε τα μακριά μπουλόνια μέσα στις οπές. Έπειτα, ανοίξτε την πόρτα και τοποθετήστε το εξωτερικό τμήμα της πόρτας για γάτες επάνω από τα μπουλόνια που προεξέχουν. Υπάρχουν διαφορετικά είδη πόρτας για γάτες και οι μέθοδοι στερέωσης ενδέχεται να διαφέρουν.

 8. Στερέωση της πόρτας για γάτες στη θέση της

  Κρατώντας το παξιμάδι στερέωσης στο ένα σας χέρι και το κατσαβίδι στο άλλο, τοποθετήστε το παξιμάδι και σφίξτε έτσι ώστε να μην είναι χαλαρό. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα άλλα τρία παξιμάδια. Όταν τα τοποθετήσετε και τα τέσσερα, ελέγξτε ότι το κάτω άκρο της πόρτας για γάτες είναι εντελώς οριζόντιο. Σφίξτε καλά όλα τα παξιμάδια.

 9. Κατασκευή της δικής σας πόρτας για γάτες

  Μπορείτε επίσης να τελειοποιήσετε το εσωτερικό τετράγωνο ξύλο που αφαιρέσατε και να το χρησιμοποιήσετε ως πόρτα για γάτες. Τοποθετήστε ένα ξύλινο πλαίσιο με μεντεσέδες διπλής κατεύθυνσης στην κορυφή έτσι ώστε το πορτάκι να ανοίγει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια λωρίδα από ξύλο στο κάτω μέρος της πόρτας για επιπλέον βάρος.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να τοποθετήσετε μια πόρτα για γάτες

4.3
4.3 of 5

449 σύνολο

 • 5
  317
 • 4
  58
 • 3
  22
 • 2
  10
 • 1
  42