Πώς να τοποθετήσετε κάθετες περσίδες

76% of 100%

Αν τα παράθυρά σας έχουν πλαίσια με τυπικό μέγεθος, κατά πάσα πιθανότητα θα μπορείτε να τοποθετήσετε κάθετες περσίδες κατάλληλου πλάτους. Είναι όμως εύκολο να προσαρμόσετε τις περσίδες στο κατάλληλο πλάτος. Για να διασφαλίσετε καλή εφαρμογή, επιλέξτε περσίδες που θα είναι ελαφρώς πιο μακριές από το ύψος του πλαισίου του παραθύρου. Μπορείτε να βρείτε περσίδες σε διαφορετικά χρώματα και υλικά, όπως βινύλιο, αλουμίνιο και υφάσματα.

 1. Επιλογή της κατάλληλης θέσης

  Μπορείτε να τοποθετήσετε τις κάθετες περσίδες με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο και τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας υποστηρίγματα ρυθμιζόμενης απόστασης που πωλούνται ξεχωριστά, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε την επάνω ράγα έτσι ώστε να στέκεται ελεύθερη σε οποιοδήποτε ύψος επιθυμείτε. Τοποθετήστε τις περσίδες σε κατάλληλη απόσταση από το πλαίσιο του παραθύρου για να μπορούν οι περσίδες να ανοίγουν και να κλείνουν ελεύθερα. Χρησιμοποιήστε τα υποστηρίγματα ρυθμιζόμενης απόστασης, αν δεν στερεώνετε τις κάθετες περσίδες στο ταβάνι.

 2. Κοπή της ράγας στο κατάλληλο μέγεθος

  Αν πρέπει να κοντύνετε τη ράγα, πρώτα από όλα χαλαρώσετε τη βίδα στο κάλυμμα του άκρου και σύρετε το κάλυμμα κατά μήκος της ράγας, έτσι ώστε να περάσει οριακά τη γραμμή κοπής. Τραβήξτε καλά το κορδόνι και ξανασφίξτε τη βίδα του καλύμματος. Τοποθετήστε τους οδηγούς έτσι ώστε οι περσίδες να ισαπέχουν η μία από την άλλη όταν κρεμαστούν. Κόψτε τη ράγα στο σωστό μήκος και λιμάρετε το άκρο της ώστε να είναι λείο.
  Πρέπει να αφαιρείτε έναν οδηγό και μία περσίδα για κάθε 10 cm μήκους που κόβετε από τη ράγα. Ανασηκώστε το κάλυμμα του άκρου προσεκτικά με ένα κατσαβίδι και σύρετε έξω τους οδηγούς που περισσεύουν. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον πρώτο οδηγό στη θέση του με το κάλυμμα άκρου.

 3. Τοποθέτηση της ράγας απευθείας στο ταβάνι

  Κρατήστε τη ράγα στη θέση της με το κορδόνι στη σωστή πλευρά. Σημαδέψτε τις θέσεις των οπών που θα ανοίξετε μέσω των ήδη ανοιγμένων οπών στη ράγα. Ανοίξτε τις οπές με ένα τρυπάνι τοιχοποιίας 6 mm και τοποθετήστε ούπατ. Έπειτα, βιδώστε τη ράγα στη θέση της, έτσι ώστε η κεφαλή της βίδας να βυθίζεται στη ράγα. Μπορείτε επίσης να στερεώσετε τη ράγα στο ταβάνι με κλιπ, τα οποία θα σας επιτρέψουν να την αφαιρέσετε εύκολα στο μέλλον.

 4. Τοποθέτηση της ράγας με υποστηρίγματα

  Επιλέξτε τη θέση του πρώτου υποστηρίγματος και σημαδέψτε τις θέσεις των οπών που θα ανοίξετε. Ανοίξτε τις οπές με ένα τρυπάνι τοιχοποιίας 6 mm και τοποθετήστε ούπατ. Βιδώστε το πρώτο υποστήριγμα στη θέση του και σφίξτε ελαφρώς τις βίδες στερέωσης. Έπειτα, τοποθετήστε το δεύτερο υποστήριγμα στην ίδια απόσταση από το άλλο άκρο της ράγας. Αν πρέπει να τοποθετήσετε και τρίτο υποστήριγμα, τοποθετήστε το ανάμεσα από τα άλλα δύο.

 5. Τοποθέτηση των περσίδων

  Όταν στερεώσετε τη ράγα, μπορείτε να στερεώσετε τις περσίδες στη θέση τους. Βάλτε τα μεταλλικά άγκιστρα μέσα στις ραφές που βρίσκονται στο επάνω μέρος των περσίδων. Πάρτε την πρώτη περσίδα και σημειώστε το απαιτούμενο ύψος διπλώνοντας το κάτω της άκρο προς τα επάνω. Αφήστε μια απόσταση 15 mm από το δάπεδο ή το περβάζι. Προσθέστε 9 cm στο μήκος της περσίδας επάνω από την τσάκιση και, στη συνέχεια, κόψτε το υπόλοιπο της περσίδας.

 6. Τοποθέτηση βαριδιών στις περσίδες

  Υπάρχουν διαφορετικά είδη βαριδιών, έτσι ώστε οι περσίδες να κρέμονται κομψά με το βάρος τους. Στο παρακάτω παράδειγμα, περνάτε ένα πλαστικό κλιπ με μικρά άγκιστρα στο κάτω άκρο της περσίδας, με τα άγκιστρα να βλέπουν προς τα επάνω. Ωθήστε περίπου 3 cm από το υλικό της περσίδας μέσα στην υποδοχή που υπάρχει στο μεταλλικό βαρίδι. Έπειτα, περιστρέψτε το βαρίδι προς τα επάνω 2 μισές στροφές. Το βαρίδι καλύπτεται πλέον ολόκληρο από το υλικό. Τέλος, τοποθετήστε το πλαστικό κλιπ επάνω από το υλικό και το βαρίδι.

 7. Σύνδεση των κάθετων περσίδων

  Όταν όλα κρέμονται όπως πρέπει, τοποθετήστε το κορδόνι με τους πλαστικούς δακτυλίους στα άγκιστρα των πλαστικών κλιπ. Το κορδόνι έχει αρκετό μήκος για ομάδες των 5 περσίδων. Η 6η περσίδα είναι η πρώτη της επόμενης ομάδας με 5 περσίδες. Κόψτε τυχόν κορδόνι που περισσεύει.
  Χρειάζονται πάντα μερικές ημέρες πριν να μπορέσουν οι περσίδες να προσαρμοστούν και να κρέμονται κομψά στη θέση τους, συνεπώς, τυχόν ελαφριές τσακίσεις θα εξαφανιστούν από μόνες τους.

 8. Τοποθέτηση κάθετων περσίδων σε παράθυρο με κλίση

  Μπορείτε να τοποθετήσετε κάθετες περσίδες και σε παράθυρο του οποίου η επάνω πλευρά του πλαισίου έχει κλίση. Οι περσίδες σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να έχουν κλίση προς την υψηλότερη πλευρά του παραθύρου όταν θα τις ανοίγετε. Για αυτόν το λόγο, είναι επίσης καλύτερο να τοποθετήσετε το κορδόνι σε αυτήν την πλευρά. Για να μπορέσετε να κόψετε κάθε περσίδα στο σωστό μήκος, πρέπει να αφήσετε μικρά κενά μεταξύ του δεξιού και του αριστερού άκρου της ράγας και του πλαισίου του παραθύρου. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόσετε το ύψος των περσίδων ανάλογα με το περβάζι του παραθύρου ολισθαίνοντας ελαφρώς τη ράγα προς τα επάνω ή προς τα κάτω. Όταν καταλήξετε σχετικά με τη σωστή θέση της ράγας, μπορείτε να στερεώσετε το κάτω άκρο στη θέση του ώστε να μη μπορεί να γλιστρήσει προς τα κάτω.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να τοποθετήσετε κάθετες περσίδες

3.8
3.8 of 5

109 σύνολο

 • 5
  53
 • 4
  20
 • 3
  14
 • 2
  9
 • 1
  13