Πώς να τοποθετήσετε ένα στόρι

82% of 100%

Συνήθως μπορείτε να προμηθευτείτε στόρια διαφορετικών μεγεθών. Αν είστε τυχεροί, θα μπορέσετε να βρείτε ένα που να ταιριάζει στο παράθυρό σας απόλυτα. Αν όμως δεν βρείτε, είναι εύκολο να κόψετε ένα στόρι στο κατάλληλο μέγεθος. Επιλέξτε ένα στόρι που θα είναι ελαφρώς πιο μακρύ και πλατύ από το πλαίσιο του παραθύρου. Μπορείτε να κόψετε με ένα πριόνι τον κύλινδρο στο σωστό μέγεθος.

Τι είδος στόρια υπάρχουν;
Τα στόρια κυκλοφορούν σε διαφορετικά υλικά όπως βινύλιο, βαμβάκι και ISO (με μονωτική ενίσχυση από αλουμίνιο).

 1. Επιλογή της κατάλληλης θέσης

  Ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να τοποθετήσετε το στόρι μπροστά από το παράθυρο με διαφορετικούς τρόπους:
  1. Μπορείτε να κρεμάσετε το στόρι από το πλαίσιο του παραθύρου
  2. Μπορείτε να κρεμάσετε το στόρι στον τοίχο, επάνω από το πλαίσιο του παραθύρου.
  3. Μπορείτε να κρεμάσετε το στόρι από το ταβάνι.

 2. Έλεγχος για εμπόδια

  Ελέγξτε ότι δεν υπάρχουν σημεία που προεξέχουν και που θα μπορούσαν να εμποδίζουν το στόρι όταν το ανεβάζετε και το κατεβάζετε – όπως ένα πόμολο παραθύρου που προεξέχει αρκετά. Σε αυτήν την περίπτωση, εξετάστε το ενδεχόμενο να κρεμάσετε το στόρι έτσι ώστε να διπλώνει και να ξεδιπλώνει από τη μπροστινή πλευρά του κυλίνδρου και όχι από την πίσω.

 3. Μέτρηση του πλάτους

  Αν θέλετε να κρεμάσετε το στόρι στο εσωτερικό του πλαισίου του παραθύρου, μετρήστε το πλάτος του, συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτημάτων στερέωσης. Αφήστε επιπλέον 5 mm σε κάθε πλευρά του πλαισίου, έτσι ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε τα εξαρτήματα στερέωσης εύκολα.

 4. Επιλογή πλευράς για την αλυσίδα

  Αποφασίστε αν θα τοποθετήσετε την αλυσίδα για το στόρι στα αριστερά ή τα δεξιά. Αφού σημειώσετε τη θέση, στερεώστε τα εξαρτήματα στερέωσης στο εσωτερικό του πλαισίου ή επάνω σε αυτό. Το εξάρτημα στερέωσης που φέρει έναν πίρο που προεξέχει, έναν εξάγωνο σύνδεσμο ή μια εγκοπή τοποθετείται συνήθως στην πλευρά που βρίσκεται και ο μηχανισμός της αλυσίδας. Ελέγξτε πρώτα αν αυτό ισχύει και στην περίπτωσή σας, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές από τη μια εταιρεία στην άλλη.

 5. Στερέωση εξαρτημάτων στο πλαίσιο του παραθύρου ή στον τοίχο

  Επιλέξτε τη θέση του πρώτου εξαρτήματος στερέωσης και σημαδέψτε τις οπές. Αν τοποθετείτε το εξάρτημα στερέωσης στο πλαίσιο του παραθύρου, ανοίξτε πρώτα τις οπές με ένα λεπτό τρυπάνι για ξύλο (2,5 mm). Αν τοποθετείτε το στόρι στον τοίχο, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι 6 mm για τοίχους και ούπατ ίδιου μεγέθους. Έπειτα, τοποθετήστε το πρώτο εξάρτημα στερέωσης και σφίξτε ελαφρώς τις βίδες. Χρησιμοποιώντας μια μακριά λωρίδα ξύλου, προσαρμόστε τον κύλινδρο με ένα αλφάδι, έτσι ώστε να είναι οριζόντιο. Έπειτα, σημαδέψτε τις οπές για το δεύτερο εξάρτημα στερέωσης.

 6. Τοποθέτηση των εξαρτημάτων στερέωσης στο ταβάνι

  Μετρήστε το κέντρο του πλαισίου του παραθύρου και σημαδέψτε αυτό το σημείο στο ταβάνι χρησιμοποιώντας γωνία μαραγκού. Από αυτό το κεντρικό σημείο, υπολογίστε τις θέσεις των εξαρτημάτων στερέωσης στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά (να απέχουν από το κεντρικό σημείο κατά το μισό του συνολικού μήκους).

 7. Κοπή του στοριού στο σωστό πλάτος

  Όταν κονταίνετε τον κύλινδρο στο επάνω μέρος, πρέπει να αφαιρέσετε το πάχος και των δύο εξαρτημάτων στερέωσης από το συνολικό πλάτος που έχετε υπολογίσει. Κατά μέσο όρο, αυτό σημαίνει να αφαιρέσετε άλλα 2 x 4 mm από το υπολογισμένο πλάτος. Σημαδέψτε το πλάτος που προκύπτει επάνω στον κύλινδρο και κόψτε το υπόλοιπο. Τοποθετήστε το κάλυμμα του άκρου με τον πίρο στον κύλινδρο. Τώρα, κόψτε και τη ράβδο του κάτω μέρους στο ίδιο πλάτος.

 8. Κοπή του υφάσματος στο κατάλληλο μέγεθος

  Για να μετρήσετε και να κόψετε το ύφασμα στο κατάλληλο μέγεθος, τοποθετήστε το πρώτα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε τη ράβδο του κάτω μέρους, αφού την κόψετε στο σωστό πλάτος, για να σημαδέψετε το ίδιο πλάτος και στο ύφασμα. Έπειτα, κόψτε το ύφασμα στο κατάλληλο μέγεθος. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με ένα κοφτερό κοπίδι μοντελισμού, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψαλίδι.

 9. Στερέωση του υφάσματος στον κύλινδρο

  Αφαιρέστε το προστατευτικό φύλλο από την αυτοκόλλητη λωρίδα του κυλίνδρου. Το ύφασμα πρέπει να διπλώνεται και να ξεδιπλώνεται στην πλευρά του παραθύρου. Ελέγξτε προσεκτικά σε ποια πλευρά βρίσκεται ο μηχανισμός της αλυσίδας. Το ύφασμα πρέπει να στερεωθεί στον κύλινδρο έτσι ώστε να είναι εντελώς οριζόντιο, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα διπλώνεται ίσια! Διπλώστε και τσακίστε καλά τα τελευταία 5 cm του υλικού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον κύλινδρο μέσα στην τσάκιση με την αυτοκόλλητη λωρίδα προς τα επάνω. Με τα δύο σας χέρια κυλήστε τον κύλινδρο μέχρι το επάνω άκρο του υφάσματος, προσέχοντας να είναι τελείως ίσιο. Στη συνέχεια, τυλίξτε τα ¾ του υφάσματος και τοποθετήστε την ράβδο του κάτω μέρους στο άνοιγμα που παρέχεται. Τώρα το στόρι είναι έτοιμο για κρέμασμα.

 10. Κρέμασμα του στοριού

  Αρχικά, τοποθετήστε τον κύλινδρο στο εξάρτημα στερέωσης με το μηχανισμό της αλυσίδας και, κατόπιν, τοποθετήστε το στο άλλο εξάρτημα στερέωσης.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να τοποθετήσετε ένα στόρι

4.1
4.1 of 5

517 σύνολο

 • 5
  312
 • 4
  83
 • 3
  47
 • 2
  20
 • 1
  54