Πώς να κρύψετε καλώδια

80% of 100%

Το σωστό κρύψιμο των καλωδίων είναι καλή ιδέα, τόσο γιατί δημιουργεί αίσθηση τακτοποίησης αλλά και γιατί προστατεύει τους ανθρώπους από το να σκοντάψουν στα καλώδια. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κρύψετε τα καλώδια. Μπορείτε να ανοίξετε ένα πέρασμα στον τοίχο, να τοποθετήσετε σε αυτό έναν σωλήνα ή έναν αγωγό και να δρομολογήσετε τα καλώδια μέσω αυτών. Εναλλακτικά μπορείτε να ανοίξετε μια οπή στον τοίχο και να δρομολογήσετε τα καλώδια στο δωμάτιο που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του τοίχου, όπου ενδέχεται να είναι λιγότερο ορατά. Μια απλούστερη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κανάλια καλωδίων ή κούφια σοβατεπί στον τοίχο ή το πάτωμα. Η τοποθέτησή τους είναι εύκολη, καλαίσθητη και δημιουργεί ένα κομψό αποτέλεσμα.

 1. Κούφια σοβατεπί

  Τα κούφια ή εύκαμπτα σοβατεπί είναι ιδανικά για να κρύβετε καλώδια. Τοποθετούνται επάνω σε μια βάση που στερεώνεται στον τοίχο. Διατίθενται σχεδόν σε όλα τα χρώματα για πατώματα laminate, με εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες, ενώ συμπεριλαμβάνουν και καλύμματα άκρων (τάπες).

 2. Πώς θα τα τοποθετήσετε;

  Η βάση και το ίδιο το σοβατεπί μπορούν να στερεωθούν με ατσαλόκαρφα, βίδες ή κόλλα. Το πλεονέκτημα της χρήσης κόλλας είναι ότι δεν είναι ορατές οι κεφαλές των καρφιών και των βιδών, που καταστρέφουν την αισθητική του αποτελέσματος. Οι βίδες έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορείτε αργότερα να αφαιρέσετε το σοβατεπί με ασφάλεια για να προσθέσετε ένα άλλο καλώδιο.

 3. Κοπή στο κατάλληλο μήκος

  Μετρήστε προσεκτικά το απαιτούμενο μήκος των σοβατεπί και κόψτε τα στο κατάλληλο μήκος με γωνία 45° στα γωνιακά σημεία. Αρχικά, κόψτε το άκρο υπό γωνία και, κατόπιν, κόψτε το σοβατεπί στο κατάλληλο μήκος, έτσι ώστε ακόμα και αν κάνετε λάθος στο γωνιακό άκρο, να μπορείτε να το διορθώσετε.

 4. Κόλληση

  Τοποθετήστε αρκετές σταγόνες κόλλας για κατασκευές στο σοβατεπί. Τοποθετήστε το κόντρα στον τοίχο και αφαιρέστε το ξανά αμέσως. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει για 5 λεπτά και επανατοποθετήστε το στον τοίχο. Ωθήστε το στη θέση του και θα έχει πλέον στερεωθεί με ασφάλεια.
  Σημείωση:ορισμένες κόλλες για κατασκευές προσφέρουν άμεση συγκόλληση, γι' αυτό διαβάσετε πρώτα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης!

 5. Ώθηση στη θέση του

  Ωθήστε με δύναμη το σοβατεπί στη θέση του χτυπώντας το με ένα ελαστικό σφυρί και μια λωρίδα ξύλου για προστασία, έτσι ώστε να μην χτυπάτε το σφυρί απευθείας επάνω στο σοβατεπί.

 6. Σοβατεπί με κλιπ (προαιρετικά)

  Αυτή η παραλλαγή εύκαμπτων σοβατεπί προσφέρει περισσότερο χώρο για καλώδια και στερεώνεται με ειδικά κλιπ. Η περιοχή για τα καλώδια διαθέτει ξεχωριστά κανάλια για καλώδια υψηλής και χαμηλής τάσης.

 7. Αυτοκόλλητα κανάλια καλωδίων (προαιρετικά)

  Αν απλώς θέλετε να κρύψετε μερικά καλώδια μικρού πάχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα κανάλια καλωδίων. Είναι βολικά στη χρήση και λιγότερο ορατά, ειδικά σε λευκό σοβατεπί. Ωστόσο, δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για σοβατεπί επειδή δεν προστατεύουν καθόλου τον τοίχο.

 8. Κανάλια δαπέδου (προαιρετικά)

  Τα κανάλια δαπέδου είναι ιδανικά, για παράδειγμα, για τη γεφύρωση στο άνοιγμα μιας πόρτας. Διατίθενται σε διαφορετικά είδη και μεγέθη.

 9. Κανάλια τοίχου (προαιρετικά)

  Τα κανάλια τοίχου αποτελούν ιδανική λύση για (οικιακά) γραφεία και μπορούν να συνδυαστούν με επιτοίχιους διακόπτες και πρίζες. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι τα καλώδια χαμηλής τάσης, όπως καλώδια κεραιών, Interner, τηλεφώνου και καλώδια SCART περνούν από διαφορετικό κανάλι. Η μέθοδος αυτή είναι ασφαλέστερη και έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιαστεί θόρυβος ή παρεμβολές.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να κρύψετε καλώδια

4
4 of 5

1331 σύνολο

 • 5
  687
 • 4
  278
 • 3
  134
 • 2
  101
 • 1
  131