Πώς να κρεμάσετε έναν πίνακα

78% of 100%

Αρχικά, αποφασίστε πού θέλετε να κρεμάσετε τον πίνακα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, όπως το μέγεθός του, το ύψος του δωματίου, οι οπτικές γραμμές και ο φωτισμός. 

 1. Επιλογή μορφής

  Κρεμάστε το κέντρο του πίνακα στο επίπεδο των ματιών. Κατά μέσο όρο είναι στο 1,65 m. Ένας μεγάλος πίνακας μπορεί να κάνει ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο. Αν κρεμάσετε περισσότερους μικρότερους πίνακες τον έναν επάνω από τον άλλον, δημιουργείτε αίσθηση ύψους.

 2. Υπολογισμός των θέσεων όλων των πινάκων

  Προσπαθήστε να κρεμάσετε όλους τους πίνακες όσο γίνεται στην ίδια ευθεία, καθώς αυτό χαρίζει εξαιρετικά αρμονική εμφάνιση. Όταν επιλέξετε την κατάλληλη θέση, κρατήστε τον πίνακα κόντρα στον τοίχο και επιλέξτε την ακριβή θέση. Μπορείτε να κρεμάσετε τους μικρούς πίνακες με μία μόνο βίδα, αλλά για μεγαλύτερους πίνακες είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε δύο βίδες. Σημαδέψτε τη θέση της πρώτης οπής και χρησιμοποιήστε το αλφάδι για τη θέση της δεύτερης οπής. Ελέγξτε ξανά ότι η δεύτερη οπή είναι οριζοντίως ευθυγραμμισμένη με την πρώτη.

 3. Συμβουλή

  Ακολουθήστε τις γραμμές στον τοίχο όπου κρεμάτε τον πίνακα. Είναι καλύτερο να κρεμάτε πίνακες με μεγάλο φάρδος σε τοίχους με μεγάλο φάρδος και πίνακες με μεγάλο ύψος σε ψηλούς τοίχους. Οι μεγάλοι πίνακες είναι ιδανικοί για μεγάλους τοίχους και οι μικρότεροι για μικρότερους τοίχους. Όταν αγοράζετε τον πίνακα, λάβετε υπόψη σας τον περιβάλλοντα χώρο.
 4. Τι είδους ούπατ να χρησιμοποιήσω;

  Για τοίχο από τούβλα ή μπετόν, χρησιμοποιήστε ούπατ γενικής χρήσης 6 mm με ένα τρυπάνι ίδιας διαμέτρου. Χρησιμοποιήστε τρυπάνι τοιχοποιίας για τούβλα ή μπετόν.

 5. Φωτισμός (προαιρετικό)

  Με τον κατάλληλο φωτισμό μπορείτε να επιλέξετε αν θα τονίσετε τον πίνακα ή αν θα τον φωτίσετε ελαφρώς. Θα χρειαστεί να έχετε πρίζα κοντά στον πίνακα ή να χρησιμοποιήσετε ρυθμιζόμενο επιτοίχιο σποτ.

 6. Σύστημα με ράγα

  Μπορείτε πολύ εύκολα να κρεμάσετε ένα σύστημα στερέωσης με ράγα. Αυτά τα συστήματα είναι ιδανικά για να κρεμάτε πίνακες και άλλα διακοσμητικά. Τοποθετήστε τη ράγα στην κορυφή του τοίχου με βίδες και κλιπ στερέωσης. Έπειτα, μπορείτε να κρεμάσετε τους πίνακές σας ή άλλα έργα τέχνης στο ύψος που επιθυμείτε και μπορείτε εύκολα να τους αλλάξετε θέση ανά πάσα στιγμή.

 7. Τοποθέτηση συστήματος με ράγα

  Τοποθετήστε τα κλιπ στερέωσης στον τοίχο με απόσταση 40 cm χρησιμοποιώντας ούπατ και βίδες. Στη συνέχεια, ασφαλίστε το προφίλ στη θέση του, επάνω στα κλιπ. Τα σύρματα, επάνω στα οποία θα κρέμονται οι πίνακες, περνιούνται στη ράγα, η οποία κλείνει με καλαίσθητα καλύμματα άκρων. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ύψος από τα άγκιστρα από τα οποία κρέμονται οι πίνακες.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να κρεμάσετε έναν πίνακα

3.9
3.9 of 5

1145 σύνολο

 • 5
  575
 • 4
  243
 • 3
  99
 • 2
  78
 • 1
  150