Πώς να κρεμάσετε έναν καθρέφτη

74% of 100%

Εκτός από το μπάνιο και την τουαλέτα, μπορείτε να κρεμάσετε καθρέφτες και σε άλλους χώρους του σπιτιού σας – για παράδειγμα, στον διάδρομο, στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο. Ελέγξτε ότι ο καθρέφτης ταιριάζει με το δωμάτιο και τη διακόσμηση. Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε
Πριν ανοίξετε τις οπές στον τοίχο, βεβαιωθείτε πρώτα ότι στο σημείο όπου θα τρυπήσετε δεν περνούν σωλήνες νερού, φυσικού αερίου ή ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχουν ηλεκτρονικοί ανιχνευτές για να βρείτε τις θέσεις κρυφών σωλήνων ή καλωδίων. 

 1. Γενική οδηγία

  Κρεμάστε το κέντρο του καθρέφτη στο επίπεδο των ματιών. Κατά μέσο όρο, αυτό είναι 1,65 m ή ελαφρώς χαμηλότερα, αν στο σπίτι ζουν άνθρωποι χαμηλότερου αναστήματος. Βεβαιωθείτε ότι ο καθρέφτης είναι αρκετά μεγάλος ώστε να υπερβαίνει την κορυφή του κεφαλιού σας και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ψηλότερους ανθρώπους.

 2. Καθρέφτης μπάνιου

  Ο καθρέφτης είναι ένα απαραίτητο στοιχείο του μπάνιου ή της τουαλέτας. Ο καθρέφτης πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος, να βρίσκεται στο σωστό ύψος και, ιδανικά, πρέπει να φωτίζεται. Αν είναι δυνατόν, το φως πρέπει να καλύπτει ολόκληρο τον καθρέφτη.

 3. Θερμαινόμενοι καθρέφτες (προαιρετικό)

  Αν κάνετε ντους και δεν μπορείτε να δείτε τίποτα στον καθρέφτη μετά, μπορείτε να επιλέξετε θερμαινόμενους καθρέφτες. Η θέρμανση τοποθετείται πίσω από τον καθρέφτη και εμποδίζει τον σχηματισμό υδρατμών.

 4. Δεύτερος έλεγχος πριν από τη διάτρηση

  Αν πρέπει να τρυπήσετε σε πλακάκια στο μπάνιο ή την τουαλέτα, σημαδέψτε τη θέση της οπής επάνω σε μια λωρίδα ταινίας μασκαρίσματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε το δράπανο. Χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι ή ακολουθήστε τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια. Ελέγξτε ότι η θέση της δεύτερης οπής είναι οριζοντίως ευθυγραμμισμένη με την πρώτη. Ανοίξτε την οπή αργά, χωρίς να χρησιμοποιήσετε την κρουστική λειτουργία. Βεβαιωθείτε ότι η οπή έχει αρκετό βάθος, έτσι ώστε το ούπατ να μπαίνει ολόκληρο στον τοίχο, πίσω από το πλακάκι. Αυτό προστατεύει το πλακάκι από ρωγμές όταν σφίγγετε τη βίδα. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε όσο γίνεται όλα τα είδη στην ίδια ευθεία, καθώς αυτό χαρίζει αρμονική εμφάνιση στο μπάνιο σας.

 5. Επιλογή του κατάλληλου ούπατ

  Για τοίχο από τούβλα ή μπετόν, χρησιμοποιήστε ούπατ γενικής χρήσης 6 mm με ένα τρυπάνι ίδιας διαμέτρου. Για βαρύτερους καθρέφτες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τρυπάνι 8 mm και αντίστοιχα ούπατ. Και για καθρέφτες με πολύ μεγάλο βάρος (άνω των 20 kg) είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μεγάλες βίδες αγκύρωσης.

 6. Συμβουλή

  Δείτε επίσης το άρθρο «Τρόπος χρήσης ούπατ».

 7. Στερέωση του καθρέφτη

  Οι ελαφριοί καθρέφτες μπάνιου μπορούν απλώς να στερεωθούν με κλιπ για καθρέφτες, διακοσμητικά στηρίγματα ή προφίλ αλουμινίου. Μην χρησιμοποιήσετε στεγανωτικό σιλικόνης – μπορεί να είναι όξινο και να καταστρέψει την επικάλυψη του καθρέφτη.

 8. Συμβουλή

  Με τον κατάλληλο φωτισμό μπορείτε να επιλέξετε αν θα τονίσετε τον καθρέφτη ή αν θα τον φωτίσετε ελαφρώς. Πρέπει να υπάρχει πρίζα κοντά στον καθρέφτη.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να κρεμάσετε έναν καθρέφτη

3.7
3.7 of 5

324 σύνολο

 • 5
  157
 • 4
  55
 • 3
  22
 • 2
  25
 • 1
  65