Πώς να κατασκευάσετε ένα σπιτάκι για κουνέλια

72% of 100%

Είναι εύκολο να κατασκευάσετε το δικό σας σπιτάκι για κουνέλια. Ένα καλό σπιτάκι για κουνέλια παρέχει καταφύγιο, καθαρίζεται εύκολα και είναι ανθεκτικό στην υγρασία.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε
•    Το κουνέλι σας χρειάζεται χώρο για να είναι υγιές
•    Το μέγεθος του σπιτιού εξαρτάται από τη ράτσα του κουνελιού – ένα γιγαντιαίο φλαμανδικό κουνέλι χρειάζεται περισσότερο χώρο από ένα κουνέλι νάνο
•    Φτιάξτε μια μεγάλη είσοδο και βεβαιωθείτε ότι το σπιτάκι έχει μια ζεστή πλευρά και μια σκιερή πλευρά
•    Το σπιτάκι πρέπει να είναι ασφαλές και να προστατεύει το κουνέλι σας από θηρευτές
•    Κατασκευάστε το σπιτάκι από ξύλο βιώσιμης πηγής

Σημαντικά σημεία για ξύλινες κατασκευές
•    Τοποθετήστε ένα ισχυρό, ανθεκτικό μάνταλο στην πόρτα με μεταλλικούς μεντεσέδες
•    Η καλή σύνδεση της οροφής με τον σκελετό είναι πολύ σημαντική για να μην εισέρχεται υγρασία – η οροφή πρέπει να υπερκαλύπτει περιμετρικά τους τοίχους τουλάχιστον κατά 5 cm
•    Ανοίξτε από πριν τις οπές για να αποφύγετε ρήξεις στο ξύλο
    
Απαιτούμενα υλικά
Σκελετός: δοκοί 28 x 28 mm
Κάτω τοιχώματα: σανίδες 21 x 92 mm
Δάπεδο: κόντρα πλακέ ξυλότυπου, πάχος 12 mm
Τοιχώματα:
- σανίδες 21 x 92 mm
- κόντρα πλακέ ξυλότυπου για τα εσωτερικά πάνελ τοίχου
- μεντεσέδες από ανοξείδωτο ατσάλι και σύρτης
- σήτα ή πλέγμα

Σημείωση: μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φύλλα ξύλου αντί για χωριστές σανίδες.

 1. Κατασκευή του σκελετού

  Το πρώτο βήμα είναι να κατασκευάσετε τον εξωτερικό σκελετό. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, ο σκελετός αποτελείται από δοκούς 32 x 32 mm. Χρησιμοποιήστε αλφάδι για να ελέγξετε ότι όλες οι γωνίες είναι ίσιες και καλά ευθυγραμμισμένες.

  Πλαίσιο στήριξης
  Αυτό το τμήμα του σκελετού χρησιμεύει για την υποστήριξη του πάνελ του δαπέδου και την τοποθέτηση των τοίχων. Το μέγεθος και η δομή που απεικονίζονται εδώ είναι απλώς ενδεικτικά, μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος στις προτιμήσεις σας.

 2. Βεβαιωθείτε ότι το κουνέλι σας δεν μπορεί να δραπετεύσει

  Για να εμποδίσετε το κουνέλι να δραπετεύσει και να σκάψει λαγούμια, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πάνελ στο δάπεδο του σπιτιού. Αν δεν σας πειράζει να σκάψει λαγούμια στο έδαφος, είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε μια γερή σήτα κάτω από το χώμα (βάθος περίπου 20 cm). Έτσι, το κουνέλι σας θα μπορεί να σκάψει αλλά όχι να δραπετεύσει.
   

 3. Πάνελ δαπέδου και βήματα

  Πριν συναρμολογήσετε την κατασκευή, κόψτε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ξυλότυπου στο σωστό μέγεθος και σχήμα και ασφαλίστε το στη θέση του. Κατασκευάστε έναν διάδρομο ή μια σκάλα από ένα κομμάτι κόντρα πλακέ και τοποθετήστε το στο άνοιγμα, όπως απεικονίζεται. Τοποθετήστε ένα εγκάρσιο κομμάτι για να στερεώσετε τον διάδρομο και βιδώστε το στη θέση του.

 4. Κατασκευάστε τους πλευρικούς τοίχους

  Κατασκευάστε τους πλευρικούς τοίχους του σπιτιού βιδώνοντας τις σανίδες στον σκελετό. Ανοίξτε από πριν τις οπές για τις βίδες για να μην σπάσουν τα ξύλα. Στερεώστε το πλέγμα στα ανοίγματα χρησιμοποιώντας καρφωτικό ή πινέζες.

 5. Τοποθέτηση του εσωτερικού πάνελ

  Το εσωτερικό πάνελ προστατεύει και λειτουργεί ως καταφύγιο για τη νύχτα. Δημιουργήστε ένα άνοιγμα στο πάνελ που να είναι αρκετά μεγάλο για να μπορεί να περνά το κουνέλι σας.

 6. Τοποθέτηση λωρίδων φινιρίσματος

  Ολοκληρώστε το εξωτερικό του σπιτιού με διακοσμητικές λωρίδες για να καλύψετε τα αιχμηρά άκρα του πλέγματος. Έπειτα, ακολουθήστε τις οδηγίες, όπως απεικονίζεται. Ανοίξτε από πριν τις οπές για να μη σπάσει το ξύλο και ελέγξτε ότι όλες οι γωνίες είναι ίσιες και σωστά ευθυγραμμισμένες.

 7. Κατασκευή πόρτας

  Κατασκευάστε τις πόρτες όπως φαίνεται στην εικόνα. Αφήστε τις διακοσμητικές λωρίδες να αλληλεπικαλύπτονται για να εφαρμόζουν καλύτερα οι πόρτες στον σκελετό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για την κάτω διακοσμητική λωρίδα της επάνω πόρτας και την επάνω διακοσμητική λωρίδα της κάτω πόρτας, ώστε να μπορούν να κινούνται ελεύθερα. Το μέγεθος πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για περιπτώσεις διαστολής του ξύλου. Συνδέστε τις πόρτες στο άνοιγμα, χρησιμοποιώντας δύο γαλβανισμένους μεντεσέδες ή μεντεσέδες από ανοξείδωτο ατσάλι και για τις δύο πόρτες. Τοποθετήστε τους σύρτες στην επάνω και την κάτω πόρτα.

 8. Ολοκλήρωση της οροφής

  Κατασκευάστε έναν σκελετό για την οροφή από δοκούς κατάλληλου μεγέθους, έτσι ώστε ο σκελετός να καλύπτεται από το εξωτερικό του σπιτιού. Κατασκευάστε το πάνελ της οροφής από ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ξυλότυπου 12 ή 18 mm ή από αδιάβροχο κόντρα πλακέ.

  Βιδώστε το πάνελ της οροφής στο πλαίσιο με δύο μεντεσέδες. Βεβαιωθείτε ότι το πάνελ της οροφής προεξέχει κατά τουλάχιστον 5 cm περιμετρικά και κατά 10 cm στη μπροστινή πλευρά. Αυτό εμποδίζει την είσοδο του νερού, έτσι ώστε το εσωτερικό του σπιτιού να παραμένει στεγνό.

 9. Ολοκλήρωση της οροφής

  Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η οροφή του σπιτιού είναι αδιάβροχη, γι' αυτό καλύψτε την με αυτοκόλλητη ασφαλτική μεμβράνη για οροφές. Ή, αν το προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασφαλτικά κεραμίδια. Ξεκινήστε από την κορυφή διπλώνοντας το άκρο της επένδυσης και στερεώστε το κάτω της άκρο με γαλβανισμένα συρραπτικά ή πινέζες.
   

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να κατασκευάσετε ένα σπιτάκι για κουνέλια

3.6
3.6 of 5

1132 σύνολο

 • 5
  531
 • 4
  183
 • 3
  88
 • 2
  63
 • 1
  267