Πώς να κάνετε συντήρηση των υδρορροών

88% of 100%

Μια καλή υδρορροή κρατά το νερό μακριά από τοίχους και θεμέλια και αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας σε τοίχους.

 1. Τακτικός έλεγχος

  Βασικά, η υδρορροή αποτελείται από την ίδια την υδρορροή και έναν σωλήνα αποστράγγισης. Η σύνδεση της υδρορροής και του σωλήνα αποστράγγισης πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Τα σπασμένα υποστηρίγματα μπορεί να αλλάξουν τη θέση ή την κλίση της υδρορροής, που μπορεί να εμποδίσει ή και να αποτρέψει τη σωστή αποστράγγιση.

 2. Τύποι υδρορροών

  Οι υδρορροές έχουν συνήθως είτε ημικυκλική είτε ορθογώνια διατομή. Τοποθετούνται με υποστηρίγματα στην άκρη ή το γείσο της σκεπής ή σε ξύλινη δοκό. Σε παλαιότερα σπίτια, η υδρορροή μπορεί μερικές φορές να είναι καλυμμένη από ξύλινο σκελετό που στηρίζεται σε ξύλινα μπλοκ.

 3. Αποστράγγιση

  Η υδρορροή πρέπει να έχει αρκετή κλίση για τη σωστή αποστράγγιση του νερού της βροχής. Η κλίση προς την αποχέτευση πρέπει να είναι περίπου 3 mm ανά μέτρο μήκους.

 4. Σχάρες συγκράτησης φύλλων

  Η υδρορροή είναι χώρος που μαζεύονται φύλλα και υπολείμματα και που κάνουν φωλιές τα πουλιά. Αν το νερό της βροχής δεν μπορεί να απομακρυνθεί αρκετά γρήγορα μετά από έντονη βροχόπτωση, η υδρορροή θα πλημμυρίσει. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα διαρροές σε απροσδόκητα σημεία. Μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα, τοποθετώντας μια σχάρα συγκράτησης φύλλων στην αποχέτευση. Έτσι, θα κρατήσετε μακριά τα πιο χοντρά υπολείμματα ώστε να μη φράξει τόσο γρήγορα η αποχέτευση. Η σχάρα συγκράτησης φύλλων πρέπει να καθαρίζεται τακτικά ώστε να μη φράξει.

 5. Εμπόδια που φράσσουν την υδρορροή

  Τα εμπόδια που φράσσουν την υδρορροή μπορούν εύκολα να καθαριστούν αφαιρώντας το κάλυμμα και καθαρίζοντας τον σωλήνα αποστράγγισης.
  Αν φράξει ο υπόγειος σωλήνας αποχέτευσης, μπορείτε να τον καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα εύκαμπτο σύρμα απόφραξης. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τον σωλήνα με ένα λάστιχο κήπου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πλυντικό υψηλής πίεσης για να καθαρίσετε τα υπολείμματα που έχουν φράξει τον σωλήνα. Είναι σημαντικό οι υπόγειοι σωλήνες αποχέτευσης να έχουν αρκετή κλίση και να μην έχουν λακκούβες, που μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση υπολειμμάτων στο κάτω μέρος του σωλήνα. Κλίση 1 cm ανά μέτρο συνήθως είναι αρκετή.

 6. Μικρές τρύπες και ρωγμές

  Οι μεγάλες ποσότητες νερού και η όξινη βροχή μπορεί να φθείρουν μια υδρορροή από τσίγκο, προκαλώντας της μικροσκοπικές τρύπες ή ρωγμές. Αν συμβεί αυτό, δεν είναι πάντα απαραίτητο να αντικαταστήσετε την υδρορροή. Η υπάρχουσα υδρορροή μπορεί συνήθως να επισκευαστεί αρκετά εύκολα. Οι ενώσεις με συγκόλληση πρέπει επίσης να ελέγχονται τακτικά για ρωγμές.

 7. Μικρές επισκευές

  Οι μικρές τρύπες μπορούν να σφραγιστούν χρησιμοποιώντας ένα εύκαμπτο πλέγμα με ασφαλτική επίστρωση στην κάτω πλευρά. Αρχικά πρέπει να καθαρίσετε καλά την υδρορροή και, στη συνέχεια, να θερμάνετε το πλέγμα με πιστόλι ή φλόγιστρο μέχρι να λιώσει η ασφαλτική επίστρωση. Στη συνέχεια, πιέστε το υλικό σταθερά στη θέση του και ολοκληρώστε με στεγανωτικό σκεπών.

 8. Μεγάλες επισκευές

  Οι μεγάλες τρύπες και ρωγμές μπορούν να επισκευαστούν με δύο στρώσεις ασφάλτου. Πρώτα καθαρίστε καλά την υδρορροή. Στη συνέχεια, περάστε την πρώτη στρώση αραιής επικάλυψης με μια βούρτσα και τοποθετήστε ένα κομμάτι ελαστικού υφάσματος πάνω στις ενώσεις. Μόλις στεγνώσει η επίστρωση, απλώστε τη δεύτερη στρώση συμπυκνωμένης επικάλυψης.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να κάνετε συντήρηση των υδρορροών

4.4
4.4 of 5

96 σύνολο

 • 5
  68
 • 4
  16
 • 3
  2
 • 2
  1
 • 1
  9