Πώς να φτιάξετε ένα ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο

74% of 100%

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επαναχρησιμοποιήσιμο ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο. Μπορείτε να το φτιάξετε σε επιτραπέζιο μέγεθος, σε επίπεδη διακοσμητική εκδοχή ή σε κανονικό μέγεθος. Είναι από αδιάβροχο κόντρα πλακέ, έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικούς χώρους. Μετά τη χρήση, είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί για επίπεδη αποθήκευση που εξοικονομεί χώρο. Μπορείτε να αγοράσετε πάνελ από κόντρα πλακέ σε διαφορετικά μεγέθη και πάχη. Αν βάψετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με άχρωμο, διαφανές βερνίκι, θα έχετε ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βερνίκι σε όποιο χρώμα θέλετε. Είναι καλή ιδέα να περάσετε με στεγανωτικό τις άκρες του κόντρα πλακέ. Έτσι, το δέντρο σας θα είναι πιο ανθεκτικό στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια.

 1. Μερικές ιδέες για ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο

  Εδώ μπορείτε να δείτε διαφορετικούς τύπους ξύλινων χριστουγεννιάτικων δέντρων: επιτραπέζιο με τριγωνικές πλευρές, επίπεδο φτιαγμένο από κομμάτια ξύλου και κατάλληλο για τοποθέτηση σε τοίχο, καθώς και δέντρο από στρογγυλά κομμάτια ξύλου που διασταυρώνονται μεταξύ τους. Άλλο τρισδιάστατο μοντέλο με ίσια κομμάτια ξύλου που διασταυρώνονται μεταξύ τους - μπορείτε να φτιάξετε αυτή την εκδοχή σε όποιο ύψος θέλετε, χρησιμοποιώντας περισσότερα ή λιγότερα κομμάτια ξύλου.

 2. Φτιάξτε ένα επιδαπέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο

  Αν θέλετε να φτιάξετε ένα επιδαπέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε σχετικά μικρές διαστάσεις. Αυτό μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας πιο λεπτά κομμάτια ξύλου. Έτσι, θα έχετε πιο μικρό πλάτος και είναι πιο εύκολο να φτιάξετε ψηλότερο δέντρο. Τα ξύλινα τρίγωνα τοποθετούνται σε γωνία 15°. Μπορείτε να διακοσμήσετε το δέντρο όπως σας αρέσει - με φωτάκια LED, στολίδια και αστέρια, είτε στο εσωτερικό του δέντρου είτε εξωτερικά.

 3. Επιλέξτε τη μορφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

  Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχο κόντρα πλακέ, είτε φτιάχνετε μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο είτε μεγαλύτερο επιδαπέδιο δέντρο. Για μικρό δέντρο, χρησιμοποιήστε κοντραπλακέ πάχους 9 mm και για μεγάλο 12 ή 18 mm. Το σχέδιο δείχνει διαστάσεις για χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 145 cm περίπου. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο σχήμα θέλετε για τα κλαδιά του δέντρου.

 4. Φτιάξτε τα «κλαδιά»

  Επιλέξτε τον αριθμό των ξύλινων προφίλ - ή «κλαδιών» - που χρειάζεστε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Συνήθως είναι 4, 6 ή 8. Για να φτιάξετε ίδια όλα τα κλαδιά πιο εύκολα, ξεκινήστε κόβοντας ένα πρότυπο από χαρτόνι. Στη συνέχεια, με ένα μολύβι κάντε μια γραμμή κατά μήκος των άκρων του προτύπου και σχεδιάστε τα σχήματα των κλαδιών έτσι ώστε να είναι όλα ίδια. Το άνω μέρος του κάθε κλαδιού είναι σε γωνία 15°, έτσι ώστε οι μύτες όλων των κλαδιών του ολοκληρωμένου δέντρου να έχουν όμορφη διάταξη.

 5. Αποφύγετε τις ρήξεις στο ξύλο

  Κάντε οπές στις εσωτερικές γωνίες των κλαδιών χρησιμοποιώντας τρυπάνι για ξύλο 8 mm. Έτσι θα αποφύγετε το σπάσιμο των άκρων του ξύλου και θα χρησιμοποιήσετε ευκολότερα τη σέγα.

 6. Κόψτε τα κλαδιά

  Χρησιμοποιήστε τη σέγα για να κόψετε το πρώτο ολοκληρωμένο προφίλ ή κλαδί του δέντρου. Κόψτε ομαλά και αργά, αφήστε το εργαλείο να κάνει τη δουλειά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αιχμηρή λάμα πριονιού και ακολουθήστε προσεκτικά τις γραμμές του μολυβιού.

 7. Χρησιμοποιήστε το πρώτο κλαδί ως πρότυπο

  Τρίψτε τις πριονισμένες άκρες με γυαλόχαρτο και χρησιμοποιήστε το πρώτο προφίλ ή κλαδί του δέντρου ως πρότυπο για τα υπόλοιπα κλαδιά. Σχεδιάστε γύρω από τις άκρες με ένα μολύβι μέχρι να ολοκληρωθεί το πλήρες περίγραμμα του επόμενου κλαδιού. Χρησιμοποιήστε το πάνελ του κόντρα πλακέ όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, τοποθετώντας προσεκτικά τα προφίλ πάνω του.

 8. Κόψτε τα κλαδιά

  Κόψτε τα σχήματα όλων των κλαδιών με τη σέγα και με δισκοπρίονο τις ίσιες άκρες στο κατάλληλο μέγεθος. Αφαιρέστε τις ακίδες και τρίψτε τις άκρες με γυαλόχαρτο (μεγέθους κοκκίδωσης 180).

 9. Φτιάξτε τα συνδετικά κομμάτια του δέντρου

  Η βάση του τριγωνικού δέντρου, δηλαδή το πλάτος του δέντρου στο επίπεδο του δαπέδου, είναι περίπου 780 mm. Οι κάτω πλευρές των 6 προφίλ ή κλαδιών συγκρατούνται μεταξύ τους με συνδετικά κομμάτια. Αυτά έχουν διαστάσεις περίπου 40 x 370 mm και μπορείτε να τα κόψετε από τα κομμάτια του κόντρα πλακέ που περίσσεψαν. Κάντε οπές 8 mm στις άκρες των συνδετικών κομματιών, στις οποίες θα περάσετε το σχοινί σιζάλ που θα συγκρατεί ενωμένα τα κλαδιά του δέντρου.

 10. Συναρμολογήστε το δέντρο

  Αν έχετε 6 προφίλ ή κλαδιά, τοποθετήστε πρώτα τα 2 κλαδιά που είναι ακριβώς απέναντι μεταξύ τους και συνεχίστε με τα υπόλοιπα 4. Για να κρατήσετε όλα τα κλαδιά ενωμένα, κάντε μια οπή 8 mm στην κορυφή κάθε κλαδιού και δέστε τα προσεκτικά μεταξύ τους με το σχοινί.

 11. Συναρμολογήστε τα συνδετικά κομμάτια

  Τα 6 προφίλ των κλαδιών συγκρατούνται από 6 συνδετικά κομμάτια, τα οποία συναντιούνται στο κέντρο. Αυτά τα συνδετικά κομμάτια είναι δεμένα με το σχοινί, έτσι ώστε τα 6 κλαδιά να έχουν ίση απόσταση μεταξύ τους. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σχοινί σιζάλ επειδή έχει ωραία «εμφάνιση και αίσθηση» και ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό κόντρα πλακέ που έχετε χρησιμοποιήσει για να φτιάξετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να φτιάξετε ένα ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο

3.7
3.7 of 5

74 σύνολο

 • 5
  40
 • 4
  5
 • 3
  8
 • 2
  5
 • 1
  16