Πώς να φτιάξετε ένα σπιτάκι σκύλου

70% of 100%

Αν ο σκύλος σας είναι έξω το μεγαλύτερο μέρος της μέρας, είναι σημαντικό να έχει έναν χώρο, όπου μπορεί να προφυλαχτεί από τη βροχή, τον αέρα και τον δυνατό ήλιο. Είναι αρκετά εύκολο να του φτιάξετε ένα σπιτάκι. Μην ξεχνάτε ότι το σπιτάκι πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος για τον σκύλο σας! Το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο, καθώς τα σκυλιά αισθάνονται πιο ασφαλή σε μικρό χώρο. Ένα σπίτι σωστού μεγέθους βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής θερμότητας του σώματος του σκύλου σας.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε
Για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος, υπολογίστε ότι οι παρακάτω διαστάσεις είναι για σκύλο μικρού έως μέτριου μεγέθους με βάρος περίπου 45 kg. Η κατασκευή θα είναι από ξύλο, επειδή είναι υλικό με φυσικά καλή μόνωση που διατηρεί το σπιτάκι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα. Για την ασφάλεια του σκύλου σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στιβαρά και ανθεκτικά υλικά. Το σπίτι θα έχει σταθερό δάπεδο, επειδή έτσι είναι πιο άνετο και καθαρό.

Η κατασκευή είναι απλή με πλαίσιο σχήματος A, η οποία είναι εύκολο να φτιαχτεί. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλο για εξωτερικούς χώρους, επειδή το σπιτάκι του σκύλου είναι εκτεθειμένο σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Το αδιάβροχο κόντρα πλακέ, τα πάνελ με εποξική επίστρωση και το εμποτισμένο ξύλο είναι ιδανικά υλικά. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλο για εξωτερικούς χώρους με πιστοποίηση FSC. Έχει φιλικό προς το περιβάλλον εμποτισμό, επομένως δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία.

Υλικά που θα χρειαστείτε
Τα μεγέθη που ακολουθούν είναι ενδεικτικά. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μήκος, το πλάτος και το ύψος, ώστε να ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις και το μέγεθος του σκύλου σας.

Πλαίσιο: 4 κομμάτια ξύλου διαστάσεων 44x44 mm και μήκους 100 cm περίπου

Πλαίσια σχήματος Α:
- 4 κομμάτια ξύλου για τους πασσάλους, διαστάσεων 28x58 mm και μήκους 100 cm περίπου
- 1 κομμάτι ξύλου για την κορυφή της σκεπής, διαστάσεων 44x44 mm και μήκους 120 cm περίπου

Πάνελ δαπέδου:
- κόντρα πλακέ με εποξική επίστρωση, πάχους 12 mm και διαστάσεων 100x100 cm περίπου
- 4 κοντά πόδια από κομμάτια ξύλου διαστάσεων 90x90 mm και ύψους 12 cm

Σκεπή:
- 14 σανίδες διαστάσεων 125x22 mm και μήκους 120 cm περίπου
- γωνιακές σανίδες για την είσοδο διαστάσεων 75x20 mm, 32x μήκους 130 cm περίπου και 2x μήκους 170 cm περίπου

Πίσω πλευρά: με τριγωνικό σχήμα, κομμάτι από σανίδες 18 mm με ενώσεις ραμποτέ (με εσοχή και προεξοχή που θηλυκώνουν μεταξύ τους)

Μπροστινή πλευρά: τριγωνικό σχήμα, με άνοιγμα εισόδου

Θα χρειαστείτε επίσης:
- σανίδες εμποτισμένου πεύκου με ενώσεις ραμποτέ, πάχους 18 mm με πραγματικό πλάτος 120 mm = 2x 6 σανίδες μήκους 1000 mm περίπου. (Αν χρησιμοποιείτε ακατέργαστο ξύλο, τότε πρέπει να το περάσετε με χρώμα ή βερνίκι για να μη σαπίσει.)
- 4 συνδετικά κομμάτια μήκους 1000 mm
- γωνιακές σανίδες πλάτους 20 mm

 1. Κάτω πλαίσιο

  Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξετε το κάτω πλαίσιο. Ξεκινήστε ανοίγοντας από πριν τις οπές σε όλα τα κομμάτια ξύλου που θα βιδώσετε αργότερα. Έτσι, θα αποτρέψετε τυχόν ρήξεις στο ξύλο. Κάντε το πλαίσιο όπως φαίνεται στο σχέδιο χρησιμοποιώντας τα 4 κομμάτια ξύλου διαστάσεων 44 × 44 mm. Στερεώστε 4 ξύλινους τάκους στις γωνίες κάτω από το πλαίσιο για να μην ακουμπάει στο έδαφος.

 2. Πλαίσια σχήματος Α

  Συναρμολογήστε τα πλαίσια σχήματος Α του σπιτιού σε σχήμα τριγώνου. Κόψτε την κάτω πλευρά του τριγώνου υπό γωνία 60°, και την άνω πλευρά υπό γωνία 30°. Στη συνέχεια, στερεώστε τις κάτω γωνίες των ξύλινων κομματιών με γαλβανιζέ (ή ανοξείδωτες) βίδες.

 3. Κορυφή της σκεπής

  Συνεχίστε με τη συναρμολόγηση του σκελετού ενώνοντας τα δύο πλαίσια σχήματος Α με το ξύλο της κορυφής της σκεπής, μήκους 120 cm, όπως φαίνεται στο σχέδιο. Βεβαιωθείτε ότι τα τριγωνικά πλαίσια σχήματος Α είναι καλά ευθυγραμμισμένα. Χρησιμοποιήστε αλφάδι για να ελέγξετε ότι τα πλαίσια σχήματος Α είναι κατακόρυφα πριν βιδώσετε την κορυφή της σκεπής στη θέση της.

 4. Πάνελ δαπέδου

  Κάντε τα ανοίγματα για τους πασσάλους στις 4 γωνίες του πάνελ δαπέδου. Τοποθετήστε το πάνελ ανάμεσα στους όρθιους πασσάλους και βιδώστε το. Στη συνέχεια, μεγαλώστε τις οπές στο πάνελ δαπέδου με ένα τρυπάνι βυθιζόμενης κεφαλής, έτσι ώστε οι βίδες να ευθυγραμμιστούν με την επιφάνεια του πάνελ.

 5. Αδιαβροχοποίηση της σκεπής

  Αν θέλετε να κάνετε το σπιτάκι 100% αδιάβροχο, συρράψτε πρώτα μια παχιά πλαστική μεμβράνη (για παράδειγμα κάλυμμα προστασίας πισίνας) πάνω στο πλαίσιο σχήματος Α. Σειρά έχει η σκεπή του σπιτιού.

 6. Τοποθέτηση της σκεπής

  Χρησιμοποιήστε επικαλυπτόμενες σανίδες διαστάσεων 165x22 mm. Πρώτα βιδώστε μια σανίδα στην κορυφή. Στη συνέχεια, τοποθετήστε από κάτω της έναν αποστάτη, έτσι ώστε να μπορείτε να περάσετε από κάτω το πάνελ της σκεπής. Έτσι, διασφαλίζετε ότι το πάνελ θα παραμείνει σταθερά στη θέση του και θα εμποδίζει την είσοδο του νερού της βροχής. Για το ανεξάρτητο πάνελ της οροφής, φτιάξτε ένα πλαίσιο από κομμάτια ξύλου 75x20 cm και βιδώστε τις οριζόντιες σανίδες της σκεπής στη θέση τους, έτσι ώστε να αλληλεπικαλύπτονται σαν κεραμίδια.

 7. Πίσω πλευρά σπιτιού

  Τοποθετήστε ξεχωριστά την μπροστινή και την πίσω πλευρά, βάζοντας σετ από 6 σανίδες μαζί με ένωση ραμποτέ (με εσοχή και προεξοχή που θηλυκώνουν μεταξύ τους). Βεβαιωθείτε ότι οι σανίδες εφαρμόζουν καλά σε κάθε ένωση. Στερεώστε τις σανίδες μαζί σε γωνία 60° (ακολουθώντας το σχήμα του πλαισίου σχήματος Α) με 2 συνδετικά κομμάτια (B) για κάθε πλευρά. Τα συνδετικά κομμάτια πρέπει να βρίσκονται εντός του πλαισίου σχήματος Α, γι’ αυτό πρέπει να αφήσετε χώρο. Βιδώστε τη σανίδα της κορυφής ξεχωριστά.

 8. Κόψτε το τριγωνικό άνοιγμα

  Σχεδιάστε τη διαγώνια γραμμή για τη σκεπή από το κεντρικό σημείο μέχρι το επάνω μέρος της 6ης σανίδας. Με ένα δισκοπρίονο, κόψτε την πίσω πλευρά στο ίδιο τριγωνικό σχήμα με το πλαίσιο σχήματος Α και βιδώστε τη στη θέση της.

 9. Μπροστινή πλευρά

  Σχεδιάστε το σχήμα για την είσοδο στην μπροστινή πλευρά από την 1η μέχρι την 4η σανίδα. Βεβαιωθείτε ότι η είσοδος του σπιτιού είναι στη μέση. Στην κορυφή, το σχήμα της εισόδου ακολουθεί τη γραμμή της σκεπής. Αυτό γίνεται σε γωνία 60°. Ανοίξτε από πριν τις οπές στις άνω γωνίες, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να γυρίζετε τη σέγα εύκολα. Ακολουθήστε τη γραμμή που σχεδιάσατε και κόψτε το υπόλοιπο κομμάτι της εισόδου. Βιδώστε ένα συνδετικό κομμάτι στην κορυφή και το κάτω μέρος πάνω από τη μέση, για να ενισχύσετε την μπροστινή πλευρά.

 10. Συναρμολογήστε το σπιτάκι

  Συναρμολογήστε το σπιτάκι τοποθετώντας την μπροστινή και πίσω πλευρά στη θέση τους και βιδώστε τις στο κάτω πλαίσιο. Ανοίξτε τις οπές για τις βίδες από πριν και χρησιμοποιήστε βίδες βυθιζόμενης κεφαλής για λεία επιφάνεια. Τέλος, φτιάξτε γωνίες γύρω από την είσοδο για κομψό φινίρισμα.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να φτιάξετε ένα σπιτάκι σκύλου

3.5
3.5 of 5

342 σύνολο

 • 5
  160
 • 4
  44
 • 3
  31
 • 2
  28
 • 1
  79