Πώς να επισκευάσετε ένα ξύλινο πλαίσιο παραθύρου

78% of 100%

Είναι εύκολο να επισκευάσετε ένα ξύλινο πλαίσιο παραθύρου έτσι ώστε να κρατήσει για χρόνια. Μετά το στοκάρισμα, το τρίψιμο και τη βαφή, το πλαίσιο του παραθύρου θα μοιάζει σαν καινούριο.

 1. Αφαίρεση όλου του σαπισμένου υλικού

  Ελέγξτε πρώτα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από σπασμένο τζάμι όταν εργάζεστε. Έπειτα, χρησιμοποιήστε σφυρί και καλέμι για να αφαιρέσετε το σάπιο ξύλο.

 2. Καλός καθαρισμός

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει εντελώς τυχόν σάπιες περιοχές που απομένουν στο πλαίσιο του παραθύρου. Καθαρίστε σχολαστικά τους ρύπους και την περιοχή της εργασίας σας.

 3. Πέρασμα με στόκο για ξύλο

  Όταν όλα είναι καθαρά, περάστε την περιοχή που επεξεργαστήκατε με στόκο για ξύλο. Αυτό λειτουργεί και ως κόλλα και ως στόκος. Τρίψτε την επεξεργασμένη περιοχή όταν στεγνώσει και μετά περάστε ένα τελευταίο στρώμα στόκου. Αφήστε τον να στεγνώσει και έπειτα τρίψτε την επιφάνεια για να ομαλοποιηθεί. Μετά από αυτά μπορείτε να βάψετε το πλαίσιο του παραθύρου.

 4. Αντικατάσταση μεγαλύτερων περιοχών

  Αν η σάπια περιοχή είναι μεγαλύτερη, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε ολόκληρο το τμήμα του παραθύρου που έχει πληγεί. Είναι σκόπιμο να αφαιρέσετε μεγαλύτερη ποσότητα υγιούς ξύλου από το να αφήσετε σάπιο υλικό. Προσπαθήστε να κάνετε τις άκρες του ανοίγματος όσο πιο ευθείες και ορθές γίνεται και, στη συνέχεια, καθαρίστε την περιοχή της εργασίας σας σχολαστικά με ηλεκτρική σκούπα ή με μια βούρτσα.

 5. Δημιουργία ανταλλακτικού τμήματος

  Κατασκευάστε ένα νέο τμήμα ίδιου σχήματος και από το ίδιο υλικό για να αντικαταστήσετε το κομμάτι που αφαιρέσατε, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα στο άνοιγμα.

 6. Τοποθέτηση του ανταλλακτικού τμήματος με εποξική ρητίνη

  Περάστε και τα δύο μέρη με αδιάλυτη εποξική ρητίνη. Αφήστε για λίγο τη ρητίνη να στεγνώσει και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το νέο τμήμα στο άνοιγμα. Η εποξική ρητίνη δρα ως στόκος, συνεπώς, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε τυχόν κενά ανάμεσα στο νέο τμήμα και στο πλαίσιο του παραθύρου.

 7. Τρίψιμο και βαφή

  Όταν ολοκληρώσετε την επισκευή, το μόνο που απομένει είναι να τρίψετε την περιοχή που επεξεργαστήκατε έτσι ώστε να είναι επίπεδη και λεία και, έπειτα, να ολοκληρώσετε την εργασία βάφοντας το ξύλο.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να επισκευάσετε ένα ξύλινο πλαίσιο παραθύρου

3.9
3.9 of 5

323 σύνολο

 • 5
  167
 • 4
  67
 • 3
  16
 • 2
  26
 • 1
  47