Skip to content

Πώς να χρησιμοποιήσετε φαλτσοπρίονο

Το να αναθέσετε σε κάποιον να κάνει μια δουλειά για εσάς μπορεί να είναι δαπανηρό. Με τη σωστή όμως μέθοδο, μπορείτε να κάνετε πολλά μόνοι σας. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα χρησιμοποιώντας τις πρακτικές οδηγίες βήμα προς βήμα που θα βρείτε στον ιστότοπο της SKIL. Αυτές οι οδηγίες βήμα προς βήμα χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση τα διαφορετικά είδη εργασιών εντός και εκτός σπιτιού, οι οποίες σας προσφέρουν σαφείς επεξηγήσεις από το Α έως το Ω.

Απλώς κάντε κλικ σε μία από τις οδηγίες βήμα προς βήμα και θα μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως!

  1. Φαλτσοκούτι

    Η οικονομικότερη λύση για να κάνετε λοξές τομές είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απλό φαλτσοκούτι. Συνήθως είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ή ξύλο και διαθέτει υποδοχές για κοπή υπό γωνία 45° ή 90°. Υπάρχουν επίσης φαλτσοκούτια με περισσότερες υποδοχές για μεγαλύτερη ποικιλία γωνιών. Χρησιμοποιήστε ένα πριόνι λεπτής οδόντωσης με ράχη και φαρδιά λάμα και στερεώστε το κομμάτι ξύλου που θέλετε να κόψετε στο κάτω μέρος από το φαλτσοκούτι. Το σχετικά στενό φαλτσοκούτι που απεικονίζεται είναι κατάλληλο για μικρότερες εργασίες, όπως η κοπή λωρίδων ξύλου για κάδρα και η κοπή άλλων μικρών κομματιών ξύλου.

  2. Φαλτσοπρίονο με σταθερό οδηγό

    Με αυτό το εργαλείο, το πριόνι στερεώνεται σε μια οριζόντια μπάρα ή σε έναν οδηγό. Η γωνία μεταξύ του αντικειμένου εργασίας και του πριονιού μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια σε γωνίες 22,5°, 30°, 45°, 60° και 90°. Η λάμα του πριονιού μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα όταν φθαρεί.

  3. Ηλεκτρικό φαλτσοπρίονο

    Ο πιο άνετος και γρήγορος τρόπος δημιουργίας λοξών τομών είναι με ένα ηλεκτρικό φαλτσοπρίονο. Με αυτό το πριόνι δεν υπάρχει περιορισμός στο πλάτος του αντικειμένου εργασίας σας. Η ταχύτητα αυτών των πριονιών μπορεί να ρυθμιστεί πολύ εύκολα και διαθέτουν επίσης μια σύνδεση για ηλεκτρική σκούπα για την απορρόφηση της σκόνης.

  4. Εργασία με φαλτσοπρίονο

    Αν θέλετε να κόψετε μια δοκό ή ένα σοβατεπί, αρχικά μετρήστε το σημείο της κοπής με ακρίβεια και σημειώστε το τραβώντας μια γραμμή με ένα μολύβι.
    Ρυθμίστε το πριόνι στη γωνία που θέλετε και στερεώστε το αντικείμενο της εργασίας σας στη θέση του, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, έναν σφιγκτήρα κόλλησης. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ακριβείς μοίρες της γωνίας που χρειάζεστε, κάντε μια δοκιμαστική κοπή πρώτα σε ένα άχρηστο κομμάτι ξύλο
    Πριν κόψετε, ελέγξτε πρώτα ότι η λάμα του πριονιού είναι κοφτερή, σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν πολλές ακίδες στο υλικό και θα χρειαστεί να ασκήσετε πολύ μεγάλη δύναμη. Οι λάμες με λεπτή οδόντωση προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

  5. Συμβουλή

    Αν το πριόνι κολλάει συχνά, τρίψτε την άκρη ενός κεριού στη λάμα. Το κερί θα σας προσφέρει πιο ομαλό πριόνισμα.
  6. Πλάτος κοπής

    Το μέγιστο πλάτος ή βάθος κοπής με ηλεκτρικό φαλτσοπρίονο εξαρτάται από τη διάμετρο της λάμας. Το μέγιστο πλάτος κοπής ισούται με τη διάμετρο της λάμας, η οποία είναι συνήθως 250 mm. Το ηλεκτρικό φαλτσοπρίονο ενδέχεται να έχει δύο οδηγούς κοπής. Οι οδηγοί αυτοί σας επιτρέπουν να κόβετε προς το μέρος σας για μεγαλύτερο πλάτος κοπής.

  7. Κοπή

    Υπολογίστε τη γωνία της λοξής σύνδεσης χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, μια λοξή γωνία μαραγκού. Αν τα δύο κομμάτια του ξύλου σχηματίζουν ορθή γωνία μεταξύ τους, η γωνία είναι 90°. Σε αυτήν την περίπτωση οι δύο λοξές τομές που πρέπει να κάνετε είναι 45° η κάθε μια. Με το φαλτσοκούτι, έχετε την επιλογή να κόψετε υπό γωνία 45° στα αριστερά ή τα δεξιά. Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι θα είναι ορατές οι ίδιες πλευρές του αντικειμένου εργασίας σας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της ολοκληρωμένης σύνδεσης. Αν είστε συνηθισμένοι στις λοξές τιμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ευθεία σύνδεση με λοξή τομή για να συνδέσετε τα δύο κομμάτια ξύλου. Η σύνδεση αυτή θα επεκτείνει το μήκος του ξύλου. Οι δύο σανίδες ή σοβατεπί θα συνδεθούν όμορφα μεταξύ τους.

  8. Μεταβλητές γωνίες λοξής τομής

    Χρησιμοποιώντας μεταβλητές γωνίες λοξής τομής, μπορείτε να φτιάξετε συνδέσεις σε όποια γωνία θέλετε. Για μη τυπικές γωνίες, μπορείτε να κατασκευάσετε μια κομψή σύνδεση μετρώντας την επιθυμητή γωνία της λοξής κοπής με μια ρυθμιζόμενη λοξή γωνία μαραγκού ή ένα εργαλείο σχεδιασμού περιγράμματος. Ρυθμίστε τη λοξή γωνία μαραγκού ακριβώς στο μισό αυτής της γωνίας και σημαδέψτε το σημείο σε κάθε κομμάτι ξύλου. Έπειτα, ρυθμίστε το φαλτσοπρίονο στην ίδια γωνία και θα μπορέσετε να κατασκευάσετε μια σύνδεση με όμορφο φινίρισμα.

Εκτίμηση

Βαθμολογήστε αυτήν την περιγραφή βήμα προς βήμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε φαλτσοπρίονο

3.6
3.6 of 5

527 Αριθμός ψήφων

  • 5
    249
  • 4
    82
  • 3
    35
  • 2
    33
  • 1
    128