Πώς να βάψετε μέταλλα

76% of 100%

Ορισμένες φορές χρειάζεται να βάψετε μια μεταλλική επιφάνεια σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Αυτό είναι διαφορετικό από το βάψιμο ενός τοίχου ή μιας ξύλινης επιφάνειας. Αν το μέταλλο δεν έχει υποστεί επεξεργασία, πρέπει πρώτα να απομακρύνετε τυχόν σκουριά. Θα πρέπει να τρίψετε ή να ξύσετε την επιφάνεια με συρμάτινη βούρτσα και μετά να την καθαρίσετε και να απομακρύνετε γράσα και σκόνη. Στην συνέχεια, περάστε ένα στρώμα από αστάρι για μέταλλα στις γυμνές επιφάνειες. Αυτό καλύπτει με ένα μόνο στρώμα, χωρίς να χρειάζεται βάση. Αυτού του είδους η βαφή είναι πολύ ανθεκτική σε χτυπήματα και γρατσουνιές, αλλά είναι ανθεκτική και στη σκουριά. Αν βάφετε αλουμίνιο, χαλκό ή τσίγκο, χρησιμοποιήστε ειδικό αστάρι για μέταλλα για καλύτερη πρόσφυση.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε
Να χρησιμοποιείτε πινέλα και ρολά καλής ποιότητας – προσφέρουν καλύτερο ορατό αποτέλεσμα.

 1. Εσωτερικοί χώροι

  Μπορείτε σχετικά εύκολα να αλλάξετε το χρώμα ενός καλοριφέρ για να ταιριάζει με το νέο χρώμα του δωματίου σας (δείτε επίσης τις οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να φτιάξετε ένα κάλυμμα για καλοριφέρ). Τρίψτε τις φθαρμένες ή κατεστραμμένες περιοχές, απομακρύνετε το γράσο και περάστε ένα στρώμα από αστάρι. Στη συνέχεια, απολιπάνετε ολόκληρο το καλοριφέρ. Φυσικά, το καλοριφέρ πρέπει να είναι κρύο πριν το βάψετε. Χρησιμοποιήστε ειδική βαφή για καλοριφέρ, η οποία διατίθεται σε διάφορα ταιριαστά ή συμπληρωματικά χρώματα. Η βαφή για καλοριφέρ είναι κατασκευασμένη ειδικά για χρήση σε καλοριφέρ και σωλήνες θέρμανσης. Αυτό το είδος βαφής είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, τον αποχρωματισμό και στο χρόνο.

 2. Εξωτερικοί χώροι

  Τα μεταλλικά είδη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, όπως τα κάγκελα των μπαλκονιών και των κήπων, οι πέργκολες, οι πόρτες των γκαράζ κ.λπ. είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Συνεπώς, δεν είναι περίεργο που αργά ή γρήγορα το μέταλλο διαβρώνεται ή σκουριάζει. Αυτός είναι και ο λόγος που το μέταλλο χρειάζεται συχνή συντήρηση και μπορεί να χρειάζεται ανανέωση κατά καιρούς.

  Αφαίρεση σκουριάς
  Η σκουριά και η οξείδωση δημιουργούνται συχνά γύρω από τα σημεία συγκόλλησης. Μπορείτε να τις απομακρύνετε εύκολα με μια συρμάτινη βούρτσα ή χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό περιστροφικό δράπανο στο οποίο θα συνδέσετε ένα εξάρτημα συρμάτινης βούρτσας. Μια εναλλακτική λύση για επίπεδες επιφάνειες, όπως οι φράχτες, είναι το διαβρωτικό χρωμάτων σε συνδυασμό με ένα δίσκο καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα προστασίας της αναπνοής για ψεκασμό, προστατευτικά γυαλιά και γάντια εργασίας. Απομακρύνετε όλη τη σκουριά, αλλιώς είναι βέβαιο ότι θα επανεμφανιστεί. Η σκουριά ξεκινά συνήθως από τα άκρα και από τα σημεία συγκόλλησης, συνεπώς, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα σημεία, ειδικά αν βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές.

 3. Προστασία από τη σκουριά

  Για να εμποδίσετε τη δημιουργία σκουριάς, χρησιμοποιήστε αστάρι ανθεκτικό στη σκουριά ή κάποιο άλλο ειδικό προϊόν προστασίας για μέταλλα. Αυτό είναι σκόπιμο να γίνει με ένα μικρό, στρογγυλό πινέλο. Η διαδικασία πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, με μικρές ποσότητες υλικού για να μην τρέξουν σταγόνες. Έτσι, το τελικό στρώμα της βαφής θα είναι πιο ανθεκτικό.

 4. Χρήση βαφών για μέταλλα σε εξωτερικούς χώρους

  Όταν το αστάρι στεγνώσει τελείως, μπορείτε να περάσετε το τελικό στρώμα της βαφής. Χρησιμοποιήστε βαφή για μέταλλα επειδή προσφέρει καλή προστασία από τη διάβρωση σε επιφάνειες με μέτριο φορτίο. Μην βάφετε σε έντονο ηλιακό φως: αυτό σημαίνει ότι η βαφή θα στεγνώσει πολύ γρήγορα και υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ρωγμές στο τελικό στρώμα. Ξεκινήστε από τις γωνίες και τα άκρα χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό πινέλο το οποίο θα βουτάτε στη βαφή μόνο σε βάθος 1 cm. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα της βαφής δεν έχει πολύ μεγάλο πάχος – είναι καλύτερο να περνάτε 2 ή περισσότερα στρώματα. Συνήθως μπορείτε να περάσετε το επόμενο στρώμα μετά από 16 ώρες. Να ελέγχετε τακτικά για σκουριά, να την αφαιρείτε αμέσως με μια συρμάτινη βούρτσα και να φροντίζετε τις περιοχές όταν χρειάζεστε – έτσι θα παρατείνετε το χρόνο ανάμεσα στις συντηρήσεις.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να βάψετε μέταλλα

3.8
3.8 of 5

311 σύνολο

 • 5
  151
 • 4
  71
 • 3
  23
 • 2
  17
 • 1
  49