Πώς να αντικαταστήσετε τη μπαταρία του ντους

70% of 100%

Αν η παλιά μπαταρία του ντους σας χρειάζεται αντικατάσταση, είναι κάτι απλό που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

 1. Κλείσιμο της παροχής του νερού

  Πρώτα απ' όλα κλείστε την κύρια βαλβίδα τροφοδοσίας νερού. Αυτή βρίσκεται συνήθως μπροστά από τον μετρητή του νερού. Στη συνέχεια, ανοίξτε όλες τις βρύσες και περιμένετε μέχρι να σταματήσει να εξέρχεται νερό.

 2. Αφαίρεση της μπαταρίας

  Για να αφαιρέσετε τη μπαταρία, χαλαρώστε πρώτα και τις δύο ροζέτες. Κάτω από αυτές βρίσκονται οι συνδέσεις των σωλήνων σχήματος S. Χαλαρώστε τα παξιμάδια ή τους δακτυλίους συγκράτησης και θα μπορέσετε να αφαιρέσετε την παλιά μπαταρία.

 3. Τοποθέτηση αναμεικτικής μπαταρίας δύο σωλήνων

  Οι μπαταρίες στερεώνονται συνήθως στον τοίχο, στους δύο σωλήνες του νερού. Οι σωλήνες του ζεστού και του κρύου νερού απέχουν συνήθως μεταξύ τους 16 cm. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την απόσταση, αν χρειάζεται, χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους σχήματος S.

 4. Σύνδεσμοι σχήματος S

  Βιδώστε τους συνδέσμους σχήματος S στα άκρα με το σπείρωμα που βρίσκονται στους σωλήνες τροφοδοσίας του νερού και περάστε τις διακοσμητικές ροζέτες. Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε τη μπαταρία στους συνδέσμους σχήματος S χρησιμοποιώντας τα παξιμάδια σύνδεσης και τις ροδέλες στεγανοποίησης. Μην ξεχάσετε να τυλίξετε ταινία τεφλόν γύρω από τα σπειρώματα από τις βίδες (στην ίδια κατεύθυνση που σφίγγετε το παξιμάδι).

 5. Σφίξιμο της μπαταρίας χωρίς να προκληθούν χαρακιές

  Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί, σφίξτε καλά τα παξιμάδια στερέωσης της μπαταρίας. Τοποθετήστε ένα κομμάτι ύφασμα επάνω από την επιχρωμιωμένη επιφάνεια των παξιμαδιών για να μην τους προκαλέσετε φθορά. Μην αποσυνδέσετε ποτέ τη σύνδεση με την ταινία τεφλόν, καθώς μπορεί να προκληθούν διαρροές. Ανοίξτε τη βαλβίδα της κύριας τροφοδοσίας νερού και ελέγξτε για διαρροές.

 6. Μπαταρίες μπανιέρας

  Οι μπαταρίες της μπανιέρας έχουν συνήθως μια δεύτερη σύνδεση στην οποία μπορεί να μπει ένα ντους χειρός (τηλέφωνο). Αυτές οι μπαταρίες έχουν ένα διακόπτη για να επιλέγετε την κατεύθυνση της ροής του νερού – προς το ντους ή προς τη μπανιέρα. Η θέση της κεφαλής του ντους μπορεί να ρυθμιστεί σε μια ράγα.

 7. Διακόπτης θερμοστάτη

  Αυτές οι αναμεικτικές μπαταρίες μπορούν να προρυθμιστούν για να διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία, είναι λοιπόν ιδανικές τόσο για το ντους όσο και για τη μπανιέρα. Συνήθως διαθέτουν διακόπτη ασφαλείας για να αποτρέπεται η αύξηση της θερμοκρασίας επάνω από τους 38°C. Υπάρχουν και μοντέλα με ρύθμιση εξοικονόμησης που μειώνει τη ροή του νερού κατά 50%.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Πώς να αντικαταστήσετε τη μπαταρία του ντους

3.5
3.5 of 5

258 σύνολο

 • 5
  103
 • 4
  54
 • 3
  24
 • 2
  15
 • 1
  62