Skip to content

Κλάδεμα τριανταφυλλιών

Το να αναθέσετε σε κάποιον να κάνει μια δουλειά για εσάς μπορεί να είναι δαπανηρό. Με τη σωστή όμως μέθοδο, μπορείτε να κάνετε πολλά μόνοι σας. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα χρησιμοποιώντας τις πρακτικές οδηγίες βήμα προς βήμα που θα βρείτε στον ιστότοπο της SKIL. Αυτές οι οδηγίες βήμα προς βήμα χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση τα διαφορετικά είδη εργασιών εντός και εκτός σπιτιού, οι οποίες σας προσφέρουν σαφείς επεξηγήσεις από το Α έως το Ω.

Απλώς κάντε κλικ σε μία από τις οδηγίες βήμα προς βήμα και θα μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως!

  1. Ποιο εργαλείο χρειάζεστε για το κλάδεμα τριανταφυλλιών;

    Οι τριανταφυλλιές έχουν κοτσάνια μικρού έως μεσαίου πάχους. Το κλαδευτήρι με δύο λεπίδες και το πριόνι κλαδέματος είναι τα πιο κατάλληλα εργαλεία για το κλάδεμά τους.
  2. Τι πρέπει να έχετε υπόψη για το κλάδεμα τριανταφυλλιών;

    Γενικά, οι τριανταφυλλιές μπορούν να κλαδευτούν μέχρι 3 έως 5 κύρια κοτσάνια. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωστά τα νέα κοτσάνια και θα έχετε έναν κομψό, τακτοποιημένο και υγιή θάμνο. Τα κόκκινα σημεία πάνω στα κοτσάνια είναι οφθαλμοί. Από αυτά τα σημεία βγαίνουν οι νέοι βλαστοί. Να κλαδεύετε πάντα πάνω από τον οφθαλμό ή τον βλαστό που βλέπει προς τα έξω από τον θάμνο. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε ότι τα καινούρια κοτσάνια αναπτύσσονται προς τη σωστή κατεύθυνση και διατηρείτε το εσωτερικό του θάμνου ανοιχτό ώστε να περνάει το ηλιακό φως.

  3. Πώς πρέπει να κλαδεύετε τις τριανταφυλλιές σας;

    Βήμα 1: Ξερά κοτσάνια
    Ξεκινήστε αφαιρώντας τα ξερά κοτσάνια. Τα ξερά κοτσάνια έχουν πιο σκούρο χρώμα, είναι σκληρότερα και πιο ζαρωμένα από τα νέα κοτσάνια με έντονο πράσινο χρώμα. Το κομμάτι που έχει ξεραθεί πρέπει να αφαιρείται εντελώς.

    Βήμα 2: Κοτσάνια που διασταυρώνονται
    Κλαδέψτε ένα από τα δύο κοτσάνια που έρχονται σε επαφή, για να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα.

    Βήμα 3: Άλλα κοτσάνια
    Κλαδέψτε τα παλιά κοτσάνια, τα οποία είναι λίγο πιο καφέ και περισσότερο ζαρωμένα από τα υγιή, που συχνά είναι πιο χοντρά και έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα. Μόλις το κάνετε αυτό, θα είναι εύκολο να ξεχωρίσετε τα λεπτά, αδύναμα κοτσάνια από τα υγιή και καινούρια κοτσάνια. Πρέπει να τα κλαδέψετε και αυτά, για να δώσετε στα υγιή περισσότερο χώρο και να αποτρέψετε την απορρόφηση της υγρασίας από τα αδύναμα κοτσάνια.

Εκτίμηση

Βαθμολογήστε αυτήν την περιγραφή βήμα προς βήμα.

Κλάδεμα τριανταφυλλιών

4
4 of 5

109 Αριθμός ψήφων

  • 5
    66
  • 4
    16
  • 3
    4
  • 2
    6
  • 1
    17