Κλάδεμα ορτανσίας

54% of 100%

Η ορτανσία είναι ένας ανθεκτικός θάμνος που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Η άνθιση διαρκεί έξι μήνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φράκτης. Όταν κλαδεύετε ορτανσίες, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι χωρίζονται σε δύο ομάδες: σε αυτές που ανθίζουν από παλιούς οφθαλμούς και σε αυτές που ανθίζουν από νέους.

Σωστά μαντέψατε: η άνθιση από τους παλιούς οφθαλμούς προήλθε από την προετοιμασία που έγινε το προηγούμενο έτος. Τα φυτά αυτά μπορούν να κλαδευτούν πριν τον χειμώνα (μετά την άνθιση) ή μετά τον χειμώνα (πριν τον Μάρτιο). Αν τα κλαδέψετε την άνοιξη, δεν θα ανθίσουν.

Οι ορτανσίες που ανθίζουν σε νέους οφθαλμούς, το κάνουν πάνω σε κλαδιά που αναπτύσσονται την άνοιξη και συνεχίζουν να αναπτύσσονται μετά το κλάδεμα. Αυτά τα φυτά μπορούν να κλαδευτούν την άνοιξη.

 1. Ποιο εργαλείο χρειάζεστε για το κλάδεμα ορτανσίας;

  Το κλάδεμα της ορτανσίας είναι αρκετά εύκολο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλαδευτήρι με δύο λεπίδες για το κλάδεμα των ανθών και των κλαδιών.
 2. Πώς πρέπει να κλαδεύετε τις ορτανσίες σας;

  Οι ορτανσίες που ανθίζουν σε παλιούς οφθαλμούς κλαδεύονται κόβοντας τα ξερά άνθη που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους δύο χοντρούς, υγιείς οφθαλμούς της κορυφής. Προστατεύστε περισσότερο τις ορτανσίες που ανθίζουν από παλιά άνθη κατά τον νυχτερινό παγετό, για να μην παγώσουν τα νέα άνθη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό καλύπτοντας τον θάμνο με αντιπαγετικό φλις προστασίας φυτών ή με περιτύλιγμα με φυσαλίδες (αεροπλάστ). Μόλις σταματήσει ο παγετός αφαιρέστε το φλις ή το περιτύλιγμα.

  Δεν χρειάζεται να κλαδέψετε τα ξερά άνθη των ορτανσιών που ανθίζουν σε νέους οφθαλμούς το φθινόπωρο. Τα νέα άνθη αναπτύσσονται στο ίδιο κλαδί κάτω από τα ξερά άνθη, τα οποία προστατεύουν τα νέα από τον παγετό. Τα ξερά άνθη μπορούν να κοπούν νωρίς την άνοιξη για να δημιουργηθεί χώρος για τα νέα.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Κλάδεμα ορτανσίας

2.7
2.7 of 5

315 σύνολο

 • 5
  71
 • 4
  58
 • 3
  29
 • 2
  28
 • 1
  129