Κλάδεμα οπωροφόρων

64% of 100%
Τα οπωροφόρα μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες: τα μηλοειδή και τα πυρηνόκαρπα. Προσέξτε ποια ομάδα δέντρων έχετε στον κήπο σας, καθώς το κλάδεμά τους πρέπει να γίνεται σε διαφορετικές περιόδους, για να είστε σίγουροι ότι αξιοποιείτε πλήρως τα οπωροφόρα σας.
 1. Πότε πρέπει να κλαδεύετε τα οπωροφόρα σας;

  Η ομάδα των μηλοειδών (1) περιλαμβάνει τις μηλιές και τις αχλαδιές. Αυτά κλαδεύονται από αρχές Ιανουαρίου έως αρχές Μαρτίου. Αν ξεκινήσετε το κλάδεμα πιο νωρίς, το δέντρο θα είναι ευάλωτο σε ασθένειες οι οποίες μπορεί να καταστρέψουν τον κορμό και τα κλαδιά του. Τα μηλοειδή πρέπει πάντα να κλαδεύονται με ξηρό καιρό. Το κλάδεμα δεν πρέπει να γίνεται ποτέ σε περιόδους έντονου παγετού.

  Η ομάδα των πυρηνόκαρπων (2) περιλαμβάνει τις κερασιές, τις δαμασκηνιές, τις ροδακινιές και τις βερικοκιές. Τα πυρηνόκαρπα οπωροφόρα δεν πρέπει να κλαδεύονται τον χειμώνα, καθώς μπορεί να προσβληθούν από ωίδιο. Μπορείτε να τα κλαδέψετε μετά την περίοδο ανθοφορίας τον Απρίλιο/Μάιο ή μετά τη συλλογή των καρπών τον Αύγουστο/Σεπτέμβριο.

 2. Ποιο εργαλείο χρειάζεστε για το κλάδεμα οπωροφόρων;

  Γενικά, το κλαδευτήρι, το πριόνι κλαδέματος και το κλαδευτήρι με μακριές χειρολαβές είναι τα πιο κατάλληλα εργαλεία για το κλάδεμα οπωροφόρων. Χρησιμοποιήστε το κλαδευτήρι για λεπτά κλαδιά, το πριόνι κλαδέματος για χοντρά κλαδιά και το κλαδευτήρι με μακριές χειρολαβές για δυσπρόσιτα σημεία.
 3. Πώς πρέπει να κλαδεύετε τα οπωροφόρα σας;

  Κλαδέψτε τα γέρικα κλαδιά και τα κλαδιά που βγάζουν λίγους καρπούς περίπου στα 10 εκ. (4 ίντσες) από τον κορμό. Αν ένα κλαδί χωρίζεται σε δύο κλαδιά, κόψτε το ένα από αυτά. Έτσι, οι καρποί θα πάρουν τη βέλτιστη ποσότητα χυμού. Κλαδιά που αναπτύσσονται προς τα κάτω ή προς τα μέσα μπορούν να αφαιρεθούν. Κόψτε τα κλαδιά που βγαίνουν πάνω στον κορμό για να μη σχηματιστούν νέοι βλαστοί.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Κλάδεμα οπωροφόρων

3.2
3.2 of 5

194 σύνολο

 • 5
  60
 • 4
  39
 • 3
  20
 • 2
  19
 • 1
  56