Κλάδεμα κωνοφόρων

54% of 100%

Τα κωνοφόρα είναι ιδανική επιλογή για φράκτες επειδή είναι αειθαλή. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά που έχουν κανονικά φύλλα, τα κωνοφόρα έχουν βελονοειδή ή λεπιοειδή φύλλα. Σε αυτά που έχουν βελονοειδή φύλλα περιλαμβάνονται η ερυθρελάτη και το πεύκο. Τα κωνοφόρα με λεπιοειδή φύλλα χρησιμοποιούνται συχνά σε φράκτες. Σε αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα, εξηγούμε πώς να κλαδέψετε έναν φράκτη κωνοφόρων.

Η καλύτερη περίοδος για να κλαδέψετε τα κωνοφόρα σας είναι τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Μπορείτε να τα κλαδέψετε ξανά τον Αύγουστο για να δείχνουν όμορφα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μην κλαδεύετε τα κωνοφόρα μετά τον Σεπτέμβριο καθώς καταστρέφονται εύκολα από τον παγετό.

 1. Ποιο εργαλείο χρειάζεστε για το κλάδεμα κωνοφόρων;

  Ο ηλεκτρικός θαμνοκόπτης είναι το καλύτερο εργαλείο για το κλάδεμα ενός φράκτη κωνοφόρων. Για τα πιο χοντρά κλαδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριόνι κλαδέματος.

 2. Πώς πρέπει να κλαδεύετε τα κωνοφόρα;

  Κλαδέψτε τα κωνοφόρα σας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να έχουν πάντα πράσινα κλαδιά. Αυτό το κάνουμε γιατί τα σημεία που έχουν ξεραθεί δεν παράγουν πλέον βλαστούς. Δεν πρέπει να κόβετε πάνω από 10 εκ. (4 ίντσες) από τους νέους βλαστούς. Ο φράκτης κωνοφόρων πρέπει να είναι φαρδύτερος στο κάτω μέρος έτσι ώστε το ηλιακό φως να περνάει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια. Έτσι, τα κωνοφόρα έχουν τη βέλτιστη ανάπτυξη. Εάν έχετε ένα μεμονωμένο κωνοφόρο, θα πρέπει να κόβετε τακτικά μερικά χοντρά κλαδιά βαθύτερα στον θάμνο. Κλαδεύοντας ακριβώς πάνω από ένα κλαδί με φορά προς τα μέσα, εξασφαλίζετε ότι τα κλαδιά αναπτύσσονται προς τα μέσα, εμποδίζοντας έτσι τα το κρέμασμα των κλαδιών του κωνοφόρου.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Κλάδεμα κωνοφόρων

2.7
2.7 of 5

48 σύνολο

 • 5
  11
 • 4
  7
 • 3
  6
 • 2
  5
 • 1
  19