Κλάδεμα αναρριχητικών φυτών

52% of 100%
Τα αναρριχητικά φυτά λειτουργούν ως φυσικά διαχωριστικά στον κήπο σας, αλλά πριν το καταλάβετε μπορούν να εξαπλωθούν προς κάθε κατεύθυνση. Όταν κλαδεύετε αναρριχητικά φυτά, πρέπει να ξεχωρίζετε τα αναρριχητικά με άνθη, όπως το αγιόκλημα και τα αναρριχητικά με φύλλωμα, όπως ο κισσός.
 1. Πότε πρέπει να κλαδεύετε τα αναρριχητικά φυτά σας;

  Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν το ανθοφόρο αναρριχητικό που έχετε ανθίζει την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Αν ανθίζει την άνοιξη, οι οφθαλμοί σχηματίζονται την προηγούμενη περίοδο ανάπτυξης. Αυτά τα φυτά πρέπει να κλαδεύονται αφού ανθίσουν. Αν το αναρριχητικό σας ανθίζει το καλοκαίρι, οι οφθαλμοί σχηματίζονται κατά τους μήνες της προηγούμενης άνοιξης. Αυτά τα φυτά πρέπει να κλαδεύονται στα τέλη του φθινοπώρου.

  Τα αναρριχητικά με φύλλωμα, όπως ο κισσός, πρέπει να κλαδεύονται λίγο κατά την περίοδο ανάπτυξης για να παράγουν πυκνή διακλάδωση. Τα ξερά φύλλα μπορούν να αφαιρεθούν τον χειμώνα. Ολόκληροι μίσχοι που αναπτύσσονται με λανθασμένο τρόπο μπορούν να αφαιρούνται από τα φυλλοβόλα αναρριχητικά.

 2. Ποιο εργαλείο χρειάζεστε για το κλάδεμα αναρριχητικών φυτών;

  Καλό θα είναι να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για το κλάδεμα αναρριχητικών. Το κλαδευτήρι είναι συχνά το μόνο που χρειάζεστε για τα λεπτά κλαδιά. Για τα χοντρά και σκληρά κλαδιά μπορεί να προτιμήσετε κλαδευτήρι με μακριές χειρολαβές ή πριόνι κλαδέματος. Αν πρέπει να κλαδέψετε αναρριχητικό που έχει εξαπλωθεί υπερβολικά, μπορεί να χρειαστείτε θαμνοκόπτη.
 3. Πώς πρέπει να κλαδεύετε ένα αναρριχητικό φυτό;

  Όλα τα είδη των αναρριχητικών αναπτύσσονται καλύτερα και δείχνουν πιο όμορφα όταν αφαιρείτε τα ξερά κλαδιά. Προσέξτε να μην κλαδέψετε πολύ τους πλαϊνούς βλαστούς στο σημείο που συνδέονται με τον κύριο βλαστό. Μπορεί να χρειαστεί να κόψετε περισσότερους βλαστούς για να περιορίσετε ένα αναρριχητικό που έχει εξαπλωθεί πολύ.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Κλάδεμα αναρριχητικών φυτών

2.6
2.6 of 5

68 σύνολο

 • 5
  16
 • 4
  10
 • 3
  6
 • 2
  9
 • 1
  21