Φροντίδα και συντήρηση εργαλείων κήπου

82% of 100%

Φροντίζοντας σωστά τα εργαλεία του κήπου, μπορείτε να τα χαίρεστε για πολύ περισσότερο. Μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο φθοράς των φυτών στον κήπο σας, όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία που έχουν συντηρηθεί καλά. Ξέρετε πώς να δώσετε τη σωστή φροντίδα στα εργαλεία σας για τον κήπο; Διαβάστε τις συμβουλές μας παρακάτω.

 1. Αποθήκευση των εργαλείων κήπου

  Προσέξτε όταν αποθηκεύετε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό σας μετά τη χρήση. Ορισμένα εργαλεία μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους όταν τα αφήσετε στο πάτωμα. Τα κοφτερά εργαλεία είναι πιο ασφαλή και πιο εύκολα στη χρήση. Φροντίστε τα εργαλεία σας να είναι καθαρά και στεγνά για να μην σκουριάσουν.

  Πολλά εργαλεία είναι εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα αποθήκευσης που στερεώνονται στον τοίχο ή τοποθετούνται σε ντουλάπι. Τα εργαλεία της SKIL, για παράδειγμα, έχουν σχεδιασμό «Easy Storage», για να φυλάσσονται εύκολα μετά τη χρήση και να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο. Πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα συστήματα, φροντίζοντας να μην βάζετε τα εργαλεία πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

 2. Καθαρισμός των εργαλείων κήπου

  Μετά τη χρήση, να βγάζετε πάντα το εργαλείο από την πρίζα ή να αφαιρείτε την μπαταρία πριν το καθαρίσετε προσεκτικά. Βουρτσίστε και απομακρύνετε τυχόν βρομιές και, στη συνέχεια, περάστε λίγο λάδι πάνω στο εργαλείο με ένα πανί. Λιπάνετε τακτικά το μέταλλο με λάδι οικιακής χρήσης ή λάδι για μέταλλα. Λιπάνετε τις ξύλινες λαβές με λινέλαιο δύο φορές το χρόνο.

  Μετά τον καθαρισμό, στεγνώνετε πάντα τα εργαλεία σας καλά για να αποφύγετε τη σκουριά. Αν δείτε ενδείξεις σκουριάς με το πέρασμα του χρόνου, μπορείτε να τις αφαιρέσετε με λεπτό σμυριδόχαρτο. 

 3. Σχολαστικός καθαρισμός των εργαλείων κλαδέματος

  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζετε σχολαστικά τα εργαλεία κλαδέματος. Αυτό θα αποτρέψει τη μεταφορά τυχόν βακτηρίων ή ασθενειών από ένα φυτό σε ένα άλλο. Αφαιρέστε το ρετσίνι και τους χυμούς μετά από κάθε κλάδεμα με υγρό σαπούνι ή βενζίνη. Στη συνέχεια, περάστε λάδι για μέταλλα πάνω στις λεπίδες με ένα πανί και ψεκάστε τα κινούμενα μέρη και τις ενώσεις με αντισκωριακό σπρέι, αν θέλετε.

 4. Διατηρήστε τα εργαλεία κήπου κοφτερά

  Χρησιμοποιήστε τα σωστά εξαρτήματα για κάθε εργασία. Για τη δική σας ασφάλεια και ευκολία, τα εργαλεία σας πρέπει πάντα να παραμένουν όσο πιο κοφτερά γίνεται. Τα εργαλεία κλαδέματος δεν θα είναι αποτελεσματικά, αν είναι καλυμμένα με χώμα ή αν προσπαθείτε να κόψετε κλαδιά που είναι πολύ χοντρά. Αντικαταστήστε τα πριόνια τακτικά και πάντα να τροχίζετε τα κλαδευτήρια, μεγάλα και μικρά, με ακονόπετρα ή με ακονιστήρι στην αρχή ή στο τέλος της σεζόν. 

 5. Φροντίδα εξοπλισμού

  θα πρέπει επίσης να φροντίζετε καλά τον εξοπλισμό σας, όπως το ηλεκτρικό χλοοκοπτικό ή τον κλαδοτεμαχιστή, για να αποφύγετε επικίνδυνες καταστάσεις. Μετά τη χρήση, να ελέγχετε πάντα τον εξοπλισμό σας για τον κήπο για λυγισμένα, σπασμένα ή κατεστραμμένα μέρη. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η ζημιά ή πόσο λεπτή είναι η ρωγμή, να έχετε πάντα στον νου σας ότι μια επικίνδυνη κατάσταση μπορεί να παραμονεύει. Αν κάποιο εργαλείο κήπου σπάσει, μην προσπαθήσετε να το φτιάξετε μόνοι σας. Πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία για να ελέγξει.

Κατάταξη

Αξιολογήστε αυτή τη λεπτομερή οδηγία.

Φροντίδα και συντήρηση εργαλείων κήπου

4.1
4.1 of 5

74 σύνολο

 • 5
  50
 • 4
  7
 • 3
  3
 • 2
  1
 • 1
  13