Έλεγχος πίεσης SKIL: Λιγότερη πίεση, καλύτερη λείανση

Πίνετε πάντα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού το πρωί; Και όταν πιέζετε το πορτοκάλι σας πάνω στον αποχυμωτή, τείνετε επίσης να πιέζετε πραγματικά δυνατά, επειδή νομίζετε, ότι θα πάρετε περισσότερο χυμό και πιο γρήγορα; Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Η δυνατή πίεση του πορτοκαλιού, επιβραδύνει τον κινητήρα του αποχυμωτή, έτσι ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Τι έχει να κάνει αυτό με το τρίψιμο;

Λοιπόν, οι άνθρωποι κάνουν το ίδιο πράγμα, όταν τρίβουν. Νομίζουν, ότι αν πιέσουν περισσότερο, το τριβείο απομακρύνει περισσότερο υλικό.

Εδώ πάλι, συμβαίνει το αντίθετο. Ο κινητήρας του τριβείου μπλοκάρει και δεν μπορεί να εργαστεί πλέον σωστά. Και επιπλέον σας δημιουργεί πόνους στα χέρια και στους καρπούς.

Αυτός είναι ο λόγος που εισήγαγε η SKIL τον έλεγχο πίεσης στα τριβεία της. Είναι μια πολύ απλή αρχή. Τα τριβεία μας έχουν 4 φωτοδιόδους (LED): Δύο πράσινες, μία πορτοκαλί και μία κόκκινη. Αυτές αντιδρούν στην πίεση του τριβείου. Όσο μένετε στην «πράσινη ζώνη», το τριβείο λειτουργεί σωστά και μπορείτε να πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα λείανσης. Όταν ανάβει η πορτοκαλί φωτοδίοδος (LED), χρησιμοποιείτε υπερβολική πίεση. Και όταν ανάβει η κόκκινη φωτοδίοδος (LED), τότε χρειάζεται πραγματικά να μειώσετε την πίεση και να αφήσετε το εργαλείο να κάνει τη δουλειά. Μετά απ’ όλα αυτά, γιατί πρέπει να κουράζεστε οι ίδιοι, αν το εργαλείο μπορεί να κάνει τη δουλειά για σας;