Συχνές ερωτήσεις

Έχετε τυχόν ερωτήσεις για μια συγκεκριμένη εργασία ή για κάποιο εργαλείο; Ή θέλετε να μάθετε τις διαφορές μεταξύ εργαλείων; Θα βρείτε μια πρακτική λίστα από Συχνές ερωτήσεις στον ιστότοπο της SKIL.

Δείτε αν η ερώτησή σας είναι εκεί και βρείτε την απάντηση που ψάχνετε!

 • Ποια είναι η κατάλληλη ηλεκτρική σέγα για την κοπή δαπέδων laminate: το δισκοπρίονο ή μια σέγα;

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο είδη σέγας. Η σέγα είναι πιο πρακτική και είναι πιο εύχρηστη για μικρές κοπές, ενώ το δισκοπρίονο είναι καλύτερο για να δημιουργείτε ευθείες τομές μεγάλου μήκους. Χρησιμοποιήστε μια λάμα με λεπτή οδόντωση. Για ένα λείο φινίρισμα, να κόβετε τις σανίδες πάντα με την επάνω πλευρά προς τα κάτω.
 • Όταν κόβω σανίδες MDF με πλαστική επικάλυψη, η λευκή πλαστική επιφάνεια πάντα γεμίζει με ακίδες και έχει άσχημο φινίρισμα. Πρέπει να χρησιμοποιήσω ειδική σέγα;

  Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα δισκοπρίονο με λάμα λεπτής οδόντωσης και να ρυθμίσετε το βάθος της τομής, έτσι ώστε η λάμα απλώς να προεξέχει από τη σανίδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σέγα με λάμα λεπτής οδόντωσης. Είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε ταινία μασκαρίσματος κατά μήκος της κοπής και στις δύο πλευρές της σανίδας για να μειώσετε τη δημιουργία ακίδων στο ελάχιστο.
 • Τι είδος τρυπάνι και ποια ταχύτητα πρέπει να χρησιμοποιήσω για διάτρηση σε γρανίτη;

  Για να ανοίξετε οπές σε πλακάκια από γρανίτη, χρησιμοποιήστε ένα περιστροφικό δράπανο με άκρο από διαμάντι ή ένα δράπανο Widia. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε περιστροφικό δράπανο για γυαλί. Χρησιμοποιήστε την κρουστική λειτουργία του περιστροφικού σας δραπάνου και αυξήστε σταδιακά την ταχύτητα. Ρυθμίστε την ταχύτητα για να μην γλιστρήσει το περιστροφικό δράπανο από το πλακάκι και μην τρυπάτε στη μέγιστη ταχύτητα. Να ψύχετε το γρανίτη, αν χρειάζεται, με νερό.
 • Πόσο πρέπει να προεξέχει το δισκοπρίονο από το υλικό;

  Κατά βάση πρέπει να προεξέχει 3 mm. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τη δημιουργία ακίδων στην επιφάνεια του υλικού. Αυτό γίνεται επειδή στο μέγιστο βάθος κοπής, τα δόντια της λάμας προσεγγίζουν το υλικό σχεδόν υπό ορθή γωνία. Αν όμως χρησιμοποιήσετε το ελάχιστο δυνατό βάθος κοπής, η γωνία επαφής των δοντιών με το υλικό θα είναι μικρότερη. Αυτό διευκολύνει πολύ την εργασία και προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.
 • Πρέπει το δισκοπρίονο να λειτουργεί πάντα στη μέγιστη ταχύτητα;

  Η ρύθμιση μεταβλητής ταχύτητας σας επιτρέπει να επιλέγετε την ταχύτητα ανάλογα με το υλικό. Για παράδειγμα, οι γυψοσανίδες και τα πλαστικά που είναι ευαίσθητα στη θερμότητα χρειάζονται χαμηλότερη ταχύτητα σε σχέση με το τροπικό σκληρό ξύλο ή το αλουμίνιο. Οι σέγες με ρύθμιση ομαλής εκκίνησης αναπτύσσουν ταχύτητα σταδιακά, κάτι που μειώνει τον κραδασμό κατά την ενεργοποίηση του μηχανήματος.
 • Δεν μειώνετε η ισχύς του περιστροφικού δραπάνου αν ρυθμίσω την ταχύτητα;

  Η μεταβλητή ταχύτητα είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε ένα περιστροφικό δράπανο. Τα περισσότερα περιστροφικά δράπανα χαμηλού κόστους έχουν σταθερή ταχύτητα, συνήθως γύρω στις 300 σ.α.λ. Τα πιο ακριβά περιστροφικά δράπανα διαθέτουν ένα διακόπτη για να επιλέγετε χαμηλή ή υψηλή ταχύτητα. Η χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών σημαίνει ότι δεν χάνεται σχεδόν καθόλου ενέργεια.
 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ασύρματου περιστροφικού δραπάνου και ενός ασύρματου κατσαβιδιού;

  Εκτός από ασύρματα περιστροφικά δράπανα υπάρχουν και ασύρματα κατσαβίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα περιστροφικό δράπανο για το βίδωμα, οπότε μπορεί να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ασύρματο κατσαβίδι. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει: τα ασύρματα κατσαβίδια είναι ελαφρύτερα και πιο μικρά από τα ασύρματα περιστροφικά δράπανα, οπότε είναι πιο πρακτικά και λιγότερο κουραστικά στη χρήση. Με ένα ασύρματο κατσαβίδι είναι επίσης πιο εύκολο να εργαστείτε σε δυσπρόσιτα σημεία. Εκτός από αυτό, τα ασύρματα κατσαβίδια είναι πιο οικονομικά από τα ασύρματα περιστροφικά δράπανα.
 • Γιατί αποφορτίζεται τόσο γρήγορα η μπαταρία στο ασύρματο περιστροφικό μου δράπανο;

  Η ισχύς ενός ασύρματου περιστροφικού δραπάνου εξαρτάται από την τάση της μπαταρίας. Ένα ισχυρότερο εργαλείο χρειάζεται μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας ( σε amp/ώρα) και αυτό σας επιτρέπει να εργαστείτε για περισσότερη ώρα πριν χρειαστεί φόρτιση. Όσο πιο βαριά είναι η εργασία τόσο πιο γρήγορα θα εξαντληθεί και η μπαταρία. Ρόλο παίζει επίσης η ηλικία της μπαταρίας. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας επηρεάζεται επίσης από τη χρήση και τη φόρτιση, αλλά και από τον τύπο της μπαταρίας.
 • Πώς θα καταλάβω ποιο νούμερο γυαλόχαρτο να χρησιμοποιήσω;

  Το τυπικό κόκκινο-καφέ γυαλόχαρτο είναι κατάλληλο για εργασίες λείανσης γενικής χρήσης και διατίθεται με διαφορετικά μεγέθη κόκκων, από τραχύ έως λεπτό. Οι κόκκοι οξειδίου σε υφασμάτινο υπόστρωμα είναι ακόμα πιο σκληροί και χρησιμοποιούνται για τη λείανση μετάλλων και σε συνδυασμό με ηλεκτρικά τριβεία. Το πιο σκληρό από όλα είναι το καρβίδιο του πυριτίου, το οποίο χρησιμοποιείται σε γυαλόχαρτο υγρής και ξηρής λείανσης. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με νερό για τη λείανση μεταλλικών επιφανειών. Το μέγεθος της κοκκομετρίας καθορίζει το αποτέλεσμα της λείανσης. Τα γυαλόχαρτα με μικρότερο μέγεθος κόκκων προσφέρουν ένα λείο φινίρισμα, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι στομώνουν γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε μεγάλη ποσότητα υλικού. Τα γυαλόχαρτα με μεγαλύτερο μέγεθος κόκκων είναι πιο αποτελεσματικά για την αφαίρεση υλικού,αλλά μπορεί να δημιουργήσουν γρατσουνιές, οπότε συνήθως είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε τη λείανση με πιο λεπτό γυαλόχαρτο.
 • Ο γύψινος τοίχος μου είναι καλυμμένος με βαφή λάτεξ. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να την αφαιρέσω;

  Αρχικά ρίξτε βραστό νερό στη βαφή λάτεξ και αμέσως μετά προσπαθήστε να την αφαιρέσετε με μια συρμάτινη βούρτσα ή μια τριγωνική σπάτουλα για την αφαίρεση βαφής. Αν αυτό δεν έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα φλόγιστρο για να μαλακώσετε τη βαφή που απομένει και αφαιρέσετε την με μια συρμάτινη βούρτσα.
 • Τι σημαίνει ‘16V Max’;

  Μια συστοιχία στηλών ‘16V Max’ (14,4V) αποτελείται από τέσσερις ξεχωριστές μπαταρίες Η κάθε μπαταρία έχει δύο ονομαστικές τάσεις: ονομαστική και μέγιστη. Όταν μια στήλη Ιόντων Λιθίου 3,6V φορτίζεται, στην πραγματικότητα έχει φορτιστεί με 4V. Μόνο όταν αποφορτιστεί σε επίπεδο 50%, φτάνει το ονομαστικό επίπεδο των 3,6V. Η ονομαστική τάση υπολογίζεται ως εξής: 3,6V x 4 στήλες = 14,4V. Ενώ η τάση ‘Max’ βασίζεται στο μέγιστο επίπεδο φόρτισης: 4V x 4 στήλες = 16V.
 • Τι σημαίνει ‘20V Max’;

  Μια συστοιχία στηλών ‘20V Max’ (18V) αποτελείται από πέντε ξεχωριστές μπαταρίες Η κάθε μπαταρία έχει δύο ονομαστικές τάσεις: ονομαστική και μέγιστη. Όταν μια στήλη Ιόντων Λιθίου 3,6V φορτίζεται, στην πραγματικότητα έχει φορτιστεί με 4V. Μόνο όταν αποφορτιστεί σε επίπεδο 50%, φτάνει το ονομαστικό επίπεδο των 3,6V. Η ονομαστική τάση υπολογίζεται ως εξής: 3,6V x 5 στήλες = 18V. Ενώ η τάση ‘Max’ βασίζεται στο μέγιστο επίπεδο φόρτισης: 4V x 5 στήλες = 20V.