Έκκεντρο τριβείο

  1. Πώς να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα λείανσης

    Η ποιότητα του αποτελέσματος της λείανσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Είναι σημαντικό, για παράδειγμα, να αντικαθιστάτε εγκαίρως τα φθαρμένα λειαντικά φύλλα. Και μην χρησιμοποιήσετε ποτέ το ίδιο λειαντικό φύλλο για ξύλο και μέταλλο. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το μέγεθος των κόκκων του λειαντικού φύλλου.
  2. Ενεργοποιήστε το παλμικό τριβείο πριν έρθει σε επαφή η λειαντική βάση με το αντικείμενο της εργασίας σας. Κατευθύνετε το εργαλείο κατά μήκος της επιφάνειας εργασίας παράλληλα προς αυτήν, αντί να το τοποθετήσετε σε γωνία, για να αποφύγετε την δημιουργία άσχημων σημαδιών. Μια ευθεία κίνηση, στη φορά των νερών του ξύλου, παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα για φινίρισμα σε γυμνό ξύλο ή για πολύ λεπτά φινιρίσματα.
  3. Είναι επίσης σημαντικό να μην ασκείτε υπερβολική πίεση κατά τη λείανση. Αν πιέζετε το τριβείο με μεγάλη δύναμη, τα αποτελέσματα δεν θα είναι εξίσου καλά, το τριβείο θα φθαρεί γρηγορότερα και εσείς θα κουραστείτε χωρίς λόγο. Ορισμένα παλμικά τριβεία είναι εξοπλισμένα με δείκτη πίεσης, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε αμέσως εάν πρέπει να ασκήσετε περισσότερη ή λιγότερη πίεση για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
  4. Επιπλέον, σε ορισμένα παλμικά τριβεία, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα. Αυτό βοηθά πραγματικά να επιτυγχάνετε καλά αποτελέσματα σε διάφορα υλικά. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ταχύτητα του εργαλείου σε ένα κομμάτι υλικού που δεν χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε, για να καθορίσετε τη σωστή ταχύτητα για την εργασία σας.