Πριόνια

 1. Ποιο πριόνι να πρέπει χρησιμοποιείτε για την κάθε εργασία;

 2. = Ταχύτητα
  = Ακρίβεια
  = Πριόνισμα σε καμπύλες
  = Πριόνισμα σε ίσια γραμμή
  = Πριόνισμα σε δυσπρόσιτους χώρους
 3. 1) Σέγα

  Η σέγα είναι το πιο ευέλικτο είδος πριονιού. Μπορεί να κάνει κοπές με ακρίβεια σε ίσιες γραμμές και καμπύλες. Ειδικά για την κοπή σε καμπύλες, η σέγα είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή, Μια σέγα μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ευρεία ποικιλία λαμών, βελτιστοποιημένων για διαφορετικά υλικά, ακρίβεια, ταχύτητα και καμπύλες. Τα παραδείγματα των υλικών που μπορούν να κόψουν είναι ξύλο, μέταλλο, πλαστικό, γυψοσανίδα, πρεσαριστές σανίδες, ακόμα και κεραμικά πλακάκια.
 4. 2) Δισκοπρίονο

  Το δισκοπρίονο χρησιμοποιείται κυρίως για γρήγορη και ακριβή κοπή σε ίσιες γραμμές. Είναι άριστο για μακριές κοπές σε υλικά με μεγαλύτερο πάχος. Τα δισκοπρίονα χρησιμοποιούνται κυρίως για ξύλο, αν και μπορούν επίσης να κόψουν άλλα υλικά - σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιώντας ειδική πριονόλαμα. Μερικά από τα πιο κοινά υλικά που μπορούν να κοπούν με δισκοπρίονο είναι το πρεσαριστό κοντραπλακέ, το κοντραπλακέ, οι ξύλινοι δοκοί, τα δάπεδα από σκληρό ξύλο και τα πάνελ υποστρωμάτων.
 5. 3) Σπαθόσεγα

  Η σπαθόσεγα - ή όπως λέγεται επίσης, η αλεποουρά - χρησιμοποιείται κυρίως για σκληρές κοπές, κλάδεμα και εργασίες κατεδάφισης. Διατίθενται διαφορετικές λάμες για συγκεκριμένα υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο.
 6. 4) Πολυπρίονο

  Το πολυπρίονο είναι ιδανικό για την κοπή μεγάλης ποικιλίας υλικών: χρειάζεστε μόνο ένα εργαλείο για να κόψετε πολλά διαφορετικά υλικά. Από ξύλα μέχρι πλακάκια, και από πρεσαριστά δάπεδα μέχρι αλουμίνιο και PVC. Κόβει σε ίσιες γραμμές με ακρίβεια και επίσης είναι πολύ πρακτικό για βυθιζόμενες κοπές. Το πολυπρίονο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορα είδη πριονόλαμας, για παράδειγμα αδαμάντινους δίσκους, λάμες HSS και λάμες με επίστρωση καρβιδίου. Όλες αυτές οι πριονόλαμες είναι διαθέσιμες στα περισσότερα καταστήματα ‘Κάν' το μόνος σου’ (DIY).