Δράπανα

 1. Διάφοροι τύποι τσοκ για κατσαβίδια μπαταρίας και δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας

 2. 1) Τσοκ με κλειδί

  Τοποθετήστε τρυπάνια γενικής χρήσης στο τσοκ, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να σφίξετε ή να χαλαρώσετε με ένα κλειδί. Το κλειδί σάς επιτρέπει να σφίγγετε με ασφάλεια το τρυπάνι, αλλά το σύστημα αυτό δεν είναι πολύ πρακτικό και θα πρέπει να προσέχετε να μην χάσετε το κλειδί.
 3. 2) Τσοκ χωρίς κλειδί με διπλό περίβλημα

  Για να χειριστείτε ένα τσοκ χωρίς κλειδί με διπλό περίβλημα χρειάζεστε και τα δύο χέρια. Πιάστε γερά το ένα τμήμα του τσοκ με το ένα χέρι και περιστρέψτε παράλληλα το άλλο τμήμα με το άλλο σας χέρι, για να το χαλαρώσετε ή να το σφίξετε.
 4. 3) Τσοκ χωρίς κλειδί με μονό περίβλημα

  Αυτή είναι η πιο βολική λύση, καθώς μπορείτε να το χειριστείτε με ένα χέρι και να έχετε το άλλο σας χέρι ελεύθερο για να κρατάτε το εργαλείο ή το εξάρτημα.
 5. 4) Τσοκ SDS

  Αυτό το σύστημα τσοκ διατίθεται μόνο για περιστροφικά πιστολέτα και λειτουργεί μόνο με ειδικά τρυπάνια περιστροφικών πιστολέτων. Αυτά τα τρυπάνια είναι πολύ εύκολα στην τοποθέτηση. Αν θέλετε να ανοίξετε οπές σε ξύλο και μέταλλο με τρυπάνια γενικής χρήσης, θα χρειαστείτε έναν ειδικό προσαρμογέα SDS+.
 6. 5) Εξάγωνος σύνδεσμος

  Τα κατσαβίδια μπαταρίας είναι γενικώς εξοπλισμένα με έναν εξάγωνο, μαγνητικό σύνδεσμο. Ο εξάγωνος σύνδεσμος για παλμικά κατσαβίδια μπαταρίας λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Τραβήξτε το τσοκ προς τα εμπρός και τοποθετήστε το αξεσουάρ. Στη συνέχεια απελευθερώσετε το τσοκ. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν χρειάζεστε επιπλέον εργαλεία για να συνδέσετε τα εξαρτήματα.